Feed on
Posts
Comments

Xe-xe-xe 😉 Taip, taip, Rusijos Federacijos Prezidentas D.Medvedevas pasirodo jau 35 metai užsiima fotografija. Kažkaip užsiroviau ant jo asmeninio puslapio, kuriame patalpinta ir fotogalerija. Peržiūrėjau nuotraukas. Na ką, turint tokią fotopatranką, viskas susiveda į tai, kaip pasaulį mato fotografas. O mato įdomiai – centralizuotai. Beveik visos nuotraukos turi vieną ir tą patį bruožą – pagrindinis fotografuojamasis objektas kadro centre, kaip kokioje pasinėje nuotraukoje. Aišku, menininko valia spręsti, kaip kadrą komponuoti, bet man, įpratusiam prie 3×3 tinklelio, žiūrisi kiek keistokai. Bet, jei tą centralizuotą matymą priimti kaip normą – kadrų, ir neblogų, yra.

Keli kadrai įvertinimui




14 Responses to “Fotografas Dmitrijus Medvedevas”

  1. Eugenijus parašė:

    He he geros fotkytes 🙂 Lankiausi pas ji kazkada bet i foto galerija neatkreipiau demesio… Bet gal del to, kad tuomet dar nebuvo :V

  2. MariukasM parašė:

    Formuojamas jauno ir modernaus bei atviro šalies vadovo įvaizdis. O nuotraukos geros kokybės, bet mėgėjiškos (tai nereiškia, kad prastos).

  3. Evaldas parašė:

    Su tokia patranka, kokią jis ten laiko rankoje, geresnių kadrų galima padaryti ir kūrybiškiau pažiūrėti į fotografiją. Pažiūrėjau jo galeriją – dauguma nuotraukų snapshot’ai.

  4. MariukasM parašė:

    Bandžiau pasakyti truputi švelniau 🙂

  5. Eugenijus parašė:

    Blemba kokie JUS kieti 😀 Tikri lietuviai tik kritikuot mokat… Zmogus 35 metus tuo uzsiima, bet cia susirinke megejai greit sumaisot su zemem…
    Juk kiekvienas fotografuoja kaip jam patinka, kaip jam grazu, nemanau, kad verta vadint nevykeliu (tiesiai taip nevadinat, bet skaitant tarp eiluciu eina suprast) del to, kad jo foto jums neitiko.

  6. Evaldas parašė:

    Aš tai taip – tikraaas lietuvis ir kritikuoti mėgstu 🙂 O jeigu dar kalbama apie Rusiją 😀 O jeigu rimtai, tai vertinu galutinį rezultatą. Kaip pasakė vienas profesionalus fotografas (nebeatsimenu kas) – profesionalus fotografas nuo neprofesionalaus skiriasi tuo, kad iš 1000 sao nuotraukų viešai rodyti atrenka tik kokias 5. Taigi profesionalų galerijos nėra prastų nuotraukų.

  7. Eugenijus parašė:

    O ar jis skelbiasi profesionalu? Kas nustato ta prastuma? O jei is tu 5 viena „prasta“ tai jis vis dar PRO ar nebe?

  8. Eugenijus parašė:

    Tiesiog norejau pasakyt, kad neverta pult pernelyg kritikuot paciam bunant tolokai nuo idealo.
    Peace.

  9. grumlinas parašė:

    -> MariukasM, Evaldas – nu kokie judu mandagūs 😉 Visai kaip aš 😀

    -> MariukasM – sakyčiau, tai ne vien įvaizdis – jis ko gero ir yra toks, bet jo kuprą slegia yra jo funkcijos

    -> Evaldas – na, galbūt ne taip drastiškai, bet R.Dichavičius kadaise yra pasakęs – 36 kadrų juostelėje būna 3-4 tinkami kadrai ir tik vienas geras.

    -> Eugenijus – nu nesinervink, niekas tavo mylimo DM (ir Rusijos tu pačiu) su žemėm nemaišo – tiesiog mėgėjai išsakė savo nuomonę apie dar vieno mėgėjo fotkes. Pabandytum į kokį rimtesnį fotoforumą įdėti tokius „centralizuotus“ kadrus – gautum taip, kad fotikas iš rankų iškristų. Fotografija kaip vaziduojamasis menas turi atitikti tam tikras vaizduojamojo meno taisykles aka kanonus. Jei neatitinka – turi būti labai aiški priežastsi, kodėl kanonai sulaužyti. Rašiau, kad galbūt tai DM stilius. Bet taip aš pats fotkinau iki pirmos knygos apie fotografiją perskaitymo, kada suvokiau, kodėl kadras, toks gražus tikrovėje, tampa tokiu nevykusiu nuotraukoje. Yra toks žodis – KADRAVIMAS 😉
    Peace.

  10. Eugenijus parašė:

    Prasideda… Mylimas nemylimas. Ar cia pagal mano pavarde sprendi, kad as Medvedeva myliu?
    Vnz sekmes „kadruojant“.

  11. Vytautas parašė:

    Na taip, juk jis turi būti liberalus prezidentas, modernus.

    Putinas gi dailininkas, naikintuvo pilotas, kovos menų meistras, žvejas, medžiotojas, meno kritikas 😀 Tai reikia ir Medvedevui kažkuo būt, viskas logiška

  12. grumlinas parašė:

    -> Eugenijus – sorry, jei galvoji, kad tavo pavardė užkliuvo – tikrai tai nebuvo numatyta. Tiesiog pats visada liguistai reaguoji į bet kokį negatyvesnį žodį Rusijos ir jos vadų adresu, iš to ir sprendžiu apie „meilę“ 😉 Mano požiūris šiuo aspektu yra vienareikšmiškas – Rusija Lietuvos draugas niekad nebuvo, nėra ir vargu ar bus. Tačiau tai yra mūsų istorinis kaimynas, tad man man vistik įdomu, kas ten dedasi. O jei ką pastebiu įdomaus – leidžiu sau apie tai rašyti taip, kaip MAN patinka. Nes ir apie Lietuvos priedurnių veiklą rašau negailėdamas tokių žodžių, kurie išreiškia MANO požiūrį.

  13. Eugenijus parašė:

    Jei vietoj Medvedevo butu bet koks kitas zmogus, kad ir lenkas ar bulgaras, buciau pasakes lygiai tokius pat zodzius. Prieko apskritai sioje diskusijoje Rusija ir poziuris i ja? Kam plakt politika ir „mena“ i viena vieta? Kam skirstyt i draugus ir nedraugus jei kalbam apie foto? Mistika tiesiog…. O kazkas dar mane liguistumu kaltina.
    Nenoriu daugiau gincytis, nes nera prasmes. Vistiek vienas kito savo tiesom neitikinsim.

  14. grumlinas parašė:

    -> Eugenijus – nu mudu vis užkliūvam už kai kurių klausimų. Ir liekam savo išeities taškuose 😉