Feed on
Posts
Comments

Kaip gerai, kad…

…paklausiau vakar mane aplankusios gerų patarimų fėjos ir Kibiruxą nuvariau miegot garažan (vietoj to, kad palikti nabagą šalti kieme, bet užtai 5 metrai nuo laiptinės durų). Tad šįryt apturėjau du pozityvius įspūdžius: pasivaikščiojau pirmu sniegu iki garažo (10 minučių ėjimo) ir man nereikėjo valyti sniego nuo stiklų 😉
Važiavimas į karštaimylimądarbelį buvo ne tiek sunkus, kiek atsargus – kai dauguma litwinų yra įsitikinę, kad praėjusi žiema buvo paskutinė Žemės istorijoje ir todėl net negalvojo laiku užsidėti žieminių padangų – tai labai nesunku gauti nuo tokio litwino smūgelį uodegon ar šonan – bo slidinėjančių buvo ne vienas. Na o man, kuris peravė Kibiruxą žieminiais batukais dar prieš por savaičių – šįryt no problems kelyje.
Taigi, sveki sulaukę pirmasniegio. Lauksim pamažu, bet užtikrintai artėjančių Kiaulėdų 😉

8 Responses to “Kaip gerai, kad…”

  1. Edvardas parašė:

    Aš ir jau prieš kelias savaites peraviau Hondukę savo. Nors ir netolimais atstumais teko šiandien pasivažinėt – nepalyginsi su žmonėmis slystančiais posūkiuose.

    Bet va šiandien išties tokia Kalėdų nuotaika jautėsi, nors dar cieli du mėnesiai… 🙂

  2. scania parašė:

    O aš kaip tik puoliau slidinėti 😀 Tik ne gatvėje, aišku. Į įmonės teritoriją įėjau skersas 😀 Eeech, kaip smagu 🙂
    Primenu, kad ksėmas varomas priekiniu tiltu, o rankinis irgi į priekinius ratus 😀 Čiaužyti einama tik vairu ir greičio pedalu.
    O šiaip – tai kelio ženklų pavartyta 😀

  3. MariukasM parašė:

    Na aš ir savo Alfą peraviau prieš pirmą plikledį, todėl tą dieną ir šiandien su užuojauta žiūrėjau į nelaimėlius, kuriems nepasisekė ar šiaip proto neužteko.

  4. Evaldas parašė:

    Aš vakar kaip tik savajai apaviau naujus batukus su geležim, su sąlyga, kad vyriausybė atšaukė kvailus sprendimus 🙂

  5. grumlinas parašė:

    Tai kad dėl tų trijų dienų per žiemą mieste dygliuotas padangas naudot IMHO neverta, o ant pliko asfalto dar blogiau gali gautis. Nebent daug važinėjimo kaimo keliais

  6. proffanas parašė:

    Na, nežinau 🙂 . Ginčuose apie padangas, kaip ir apie moteris, šunų veisles, kabliukus ar kalibrą „kuris geriau“, visada kiekvienas metai iš metų lieka prie savosios, patirtimi paremtos nuomonės. Norint pakeisti nuomonę, reiktų pakeisti patirtį, t.y. važinėti kitais keliais, kitu laiku ir kitomis sąlygomis. Aš pvz. nė nežadu kada atsisakyti savo pamėgto komplektėlio „prieky šypai, gale restauruotos universalios“, nors bet kurį ratų specą tai įvaro į stuporą. Na, ir kas? 🙂 Gal jis ir absoliutus specas, bet su ta mašina ir tomis sąlygomis važinėju tai aš, o ne jisai. Tik man ir spręsti, kas man geriau.

  7. Evaldas parašė:

    Na nežinau. Dygliuotos padangos ant sauso ar šlapio asfalto stabdo tik kiek prasčiau nei paprastos. O ant prasto kelio, ypač ant ledo net pačios brangiausios neprilygsta dygliuotoms. O mieste paprastai nevalomi kiemai – ant ledo būna prisnigę, tai dygliuotos gerai. Jeigu važinėčiau tiktai mieste, tai dėčiau paprastas vien dėl to, kad dygliuotos yra triukšmingesnės.

  8. grumlinas parašė:

    proffanas teisus dėl dviejų dalykų: viską apsprendžia vairavimo įpročiai ir važinėjaimi keliai
    o dėl dygliuotų – kažkaip paskutiniais metais važinėju be dyglių ir tfu-tfu-tfu-per-kairį-petį – neįkliuvau kol kas 🙂