Feed on
Posts
Comments

„Laimikis“

Šiandien ryžomės kažkur išvažiuoti parasivėdinti, plius reikėjo išnaudoti besibaigiantį Megos kuponą (15ct nuolaida kurui „Orlen“ degalinėse), nes ir dujai Kibiruxe jau baiginėjosi. Kilo netikėta mintis – pasižiūrėti į Kėdainių senamiestį, kuriame nebuvome daug metų. Numynėme, apžiūrėjome, pafotkinome (fotkės publikavimui stojo į eilę po Lenkijos ir šiaip atostogų), paskui mano brangiausioji susimąstė, ko nori: pavalgyti kur nors pakelės užkandinėje ar bulvinių blynų iš šviežių bulvių. Nugalėjo bulviablyniai. Tai pavažiavome iki Dotnuvos, kur pas vietinius ūkininkus gatvėje nusipirkome, kalbant maximos žargonu, bulvikių, pomidoraičių, agurkėlių, svogūnelių, česnakėių bei obuolaičių. Brangiausiajai beperkant, ogi žiūriu – parduodama krūvikė raudonkepuraičių. Kiek? 10LT. Prisiminiau, kad šįmet likimas man niekaip neleidžia grybaut susiruošt, o aš staiga UŽSINORĖJAU GRYBŲ. Nu mirtinai užsinorėjau, nors tu ką. Spjoviau į savo principus grybų nepirkti ir nusipirkau. Pakeliui namolio IKI užpirkome grietinikės bei šoninukės ir namuose pasidarėme balių. Nusidėjau persivalgymo nuodėme 🙁 Ale buvo GERAI 🙂

(c)grumlinas

8 Responses to “„Laimikis“”

  1. Lokys parašė:

    Blyn, o aš maniau, kad čia mūsų vietinės Ukmergietiškos maximikės išmislas visi tie „svogūnaičiai“, „pomidoraičiai“, ir bulvikės :D.
    O grybiukų ir man kažko užsireikėjo paskaičius…

  2. grumlinas parašė:

    Nu nea, visas tas išmislas a la „balta kreida ant juodos lentos“ yra atspausdintas tipografinius būdu
    O raudonkepurikės buvo liuks 🙂

  3. ewal parašė:

    man atrodo pati pradžia buvo padaryta visokių netradicinės orientacijos ala gurmaniškai-kulinarinių laidų vedėjų: imame pipiriukų, įpjaustome svogūniukų, pamušame mėsytę…. nežiūrėdavau tų laidų, netyčia užsiraudavau. bet visada pagalvodavau, patiekalas turėtų gautis salsvai glitus po tokio gaminimo/užvardinimo.
    disklaimeris: neturiu nieko prieš orientacijų įvairovę, maksimum, man ant “kažko” nusišvilpt, kaip kažkur visai neseniai skaičiau. tol kol manes neverčia jų garbinti.

  4. grumlinas parašė:

    -› ewal – jooo, tos salsvai-gličios laidos su tuo „tia-tia-tia-tia“ ir man kažkaip nesukeldavo noro žiūrėti, nors šiaip apie skanių patiekalų gamybą laidas žiūriu 🙂

  5. Lapinas parašė:

    Gražūs raudonviršiai 🙂

  6. grumlinas parašė:

    …ir labai SKANŪS!

  7. tikrai kalbininkė parašė:

    Įdėsiu gražų Lokio ir Laimikio pokalbį apie Maximos pomidoraičius ir bulvikes į rašomą straipsnį apie okazinius deminutyvus:)

  8. grumlinas parašė:

    Ok 🙂