Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 322

Pabandžiau kokią savaitę neskaityti delfių ir panašių šūdportalių – tipo izoliuotis nuo to, kas vadinama lietuviška tikrove. Iš esmės pasisekė – kažkiek info prasprūsta per feisbuką, kai jį skrolini, bet tai tik klykiančios antraštės. Na ir liko M1+ 200 sekundžių žinių, bo jeigu bus paskelbtas karas – derėtų apie jį žinoti. Nežinau, kiek giliai ir gerai pavyko atsiplėšti nuo to dosniai metamo ant ventiliatoriaus šūdo, bet kad pasijutau žymiai švaresnis – faktas.

Per tą laiką, rankiodamas į vieną vietą nuorodas apie mudviejų su brangiausiąja keliones, nukeliavau savo tinklaraščiu net iki 2009 metų. Liko dar pora metų ir būsiu prie Palėpės šaknų. Labai įdomus dalykas – matyti save kintantį. Per tą desėtką metų gerokai pakitau: kai kurios glupstvos išgaravo, nors įtariu, kad jų vieton atėjo kitos, bet tai bus aišku vėl po kokių dešimties metų. Kažkada galingas įrašų srautas išseko – yra metas, kai generuoji gana neblogą turinį be didesnių pastangų, bet ateina metas, kai tiesiog nebesirašo ir tiek.

Pasižiūrėjau, kad kažkada publikavau po vieną įvairiomis temomis gana daug neblogų fotkių. Dabar gi tai pamiršta, nes kai darau reportažus, renku jų didelius kiekus. Gal po Naujųjų Metų reikės pamažu peržiūrėti savo fotoarchyvą ir iš jo kažką iškapstyti viešinimui. Gal tai privers mane fotografuoti ne tik mano taip mėgstamus dvarus, bet ir kažką aplinkui save, nes visai nustojau žvalgytis į šalis. Surambėjimas kažkoks gaunasi.

Taip, dabar esu užsidegęs sutvarkyti didžiulį kiekį iš įvairių kartografinių šaltinių sukauptos žaliavinės medžiagos apie Lietuvos dvarų išsidėstymą, bet nesitikėjau, kad realiai uždusiu. Juolab, kad iškilo neįtikėtinai daug problemų su dvarų įvardinimu lietuviškais pavadinimais – tiesiog ne tik kad neretai nėra patikimos informacijos, bet kai kada išvis nėra jokios informacijos. Taip kad pagrindinis mano užsiėmimas ilgam bus kapstymasis, lyginant skirtingą medžiagą, o tai, aišku, nepridės laiko kitiems užsiėmimams.

Kažkada atotrūkiu nuo kasdienybės man buvo hiperaktyvus Palėpės pildymas įrašų srautu, paskui LEGO konstravimas, kuris dabar apslopo (mano nuotaikos ir pomėgiai banguoja), dabar dvarinėju, bet vis kaskart grįžtu prie senų smagių užsiėmimų.

Tai va, kokios mintys kyla beskaitinėjant savo įrašų archyvą diena po dienos.

5 Responses to “365 žodžiai – 322”

  1. Voldemaras parašė:

    Patarimas: labai smagu šeštadienį rasti citroMIARGYNAZZZZ….jeigu ką 🙂

  2. grumlinas parašė:

    Tas tai jooo, reiks tą tęsti, nors tų naujų gražių miargynų jau nebe taip lengva rasti 🙂

  3. Taškąs parašė:

    Gal pastebėjai kaip kito ir Palėpės komentatoriai? Nors vargu ar tas indomu kūrėjui …
    Tad konkretus ir kaip visada- ne į temą- klausimas:

    Ar MeWe veikia normaliai? Man kokia savaitė neatsidaro 🙁

    • grumlinas parašė:

      Taip, pastebėjau kitimą, tik IMHO tai natūralus procesas – VISI KEIČIAMĖS.
      MeWe kompe nežiūrėjau porą dienų, nes žiūriu mobiliake, čia viskas OK.