Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 231

Žvelgiu aš į tai, kaip ruskijos nacgvardija dubasina „opoziciją“ ir niekaip negaliu suprasti, ko mes dėl to pergyvename. Lyg atėjus „opozicijai“ į valdžią kas nors ten pasikeis. Kiek besidomėčiau visokių „opozicionierių“ programomis, nė vienas iš jų nesiryžta atvirai prisipažinti, kad ruskija tapo agresyvia teroristine valstybe. Nė vienas nesako: „Mes privalome pasitraukti iš okupuotų Padniestrės, Donabso, Abchazijos, Krymo, Pietų Osetijos“. Linksmiausia su Krymu: netgi putlerio superkritikai Pravalnas su Chodoru vieningai laiko Krymą ruskijos dalimi: Krymo gyventojai patys apsisprendė ir išvis Krymas ne buterbrodas, kad jį kažkam grąžintum.

Buvo du realūs opoziciniai politikai ruskijoje, bet Novodvorskaja mirė, o Borovojus pasitraukė į Vakarus. Taip kad dabar ten tarp putlerininkų ir „opozicionierių“ kova vyksta tik dėl lovio perdalinimo, o naivūs vakarėnai tiki, kad nugalėjus opozicijai, ruskija vėl taps Rusija, bus galima atšaukti sankcijas ir vėl varinėti biznelius. Ne, brangieji mano – kol ten galvelėse tebesėdi didžiarusiškas šovinizmas – ruskija bus tiesiog chameleonas, keičiantis spalvas, bet nekeičiantis esmės. Jie turi suprasti, kad demokratija nėra tiesiog carų keitimasis soste, demokratija visų pirma yra pagarba aplinkiniams ir skaitymasis su jų nuomone.

Vėlgi, kas link nacgvardijos žiaurumo. Reikia suvokti, kad nacgvardija kilusi iš liaudies, ir jei ji susvyruos – putlerio likimas nulemtas. Todėl ruskijos valdžios tikslas yra taip įpanioti nacgvardiją į susidorojimus su liaudimi, kad jai tiesiog nebebūtų kelio atgal. Taip kad pirkim popkorną ir ruoškimės ilgam „opozicijos“ ir nacgvardijos priešpriešos spektakliui – „opozicija“ nepajėgi perimti valdžią, bet tinkama išleisti protesto garą, ką jai leidžia putleris.

18 Responses to “365 žodžiai – 231”

  1. Taškąs parašė:

    Borovojaus iš tikro gaila, o Putino pakalikai uolieji dubasiną – kvaili, ko nepasakysi apie patį kaip ten bebūtų – TEISĖTĄ Rasiejos prezidentą.

    Umom jos neponiatj. Pvz. – prie „žiauriausios“ cenzūros per TV federalinius kanalus eina tokie serialai, kad paprasčiausiai keista. Policija (ne milicija!) korumpuota iki ministro.
    Kuom skiriasi banditas nuo polcininko ? Tik uniforma.

    Labai madingi dabar retrovi serialai. Aš mėgstu juos žiūrėti, ypač apie mano žėrinčiosios jaunystės metus. STILIAGI, EKSPROPRIJATORIUS ir panašiai rodo, kaip kaip nuožmiai, tiesiog nežmoniškai dirba NKVD, ne- jau KGB karininkai – „začistit sled“ – peiliu, tiesa, atsiprašęs nuduria laiptinėje gražią, jauną moterį ir pavaizduoja apiplėšimą.

    Kaip mirus etape suimtajai dviguba pavarde – Ivanovai- Korsakovai Kazachijos stepėje NKVDistai skaičiuodami rado, kad Ivanovos trūksta. Pasigavo jauną kazachę, kuri paliko jurtoje savo žindomą kūdikį uošvei ir ėjo stepe link geležinkelio. Jaunas salaga leitenantas ją raitas pagavo ir į lagerį įtaisė kaip Ivanovą. Nemokančią anei žodžio ruskai.

    Dabar vėl rodo serialą apie porevoliucinius laikus, kai OGPU siautė vykdydama Lenino nurodymą dėl grūdų rekvizicijų. Jau nežiūrėsiu, koktu nuo štampų. Bet faktų ten šiurpą keliančių bus apstu.

    Žinau, kad organiškai… tiek to . Tiutčevas teisus – Rasiejos neįmanoma suprast.
    Tad ir 3,14zdavoja ją visi Vakarų švonderiai. Dar lengviau – vatnikus skaičiuoti.

    Pardon. Jau matyt nenuvažiuosim į Naisius, o geras buvo Tavo, Gaspadoriau, šis pasiūlymas 🙂

    • scania parašė:

      Ko ten protu nesuprast? Ten viskas taip paprasta, aiškiau negu aišku. „2×2=4 protu nesuprast“? 😀 Žiūrėk į ruskių darbus, o ne klausyk, ką jie sako ir bus aišku.

    • grumlinas parašė:

      Naisiuose buvau. Plastmasinių gyvūnų pristatyta, feikinis piliaklanis supiltas. Vienžo, viskas falšyva, kaip ir patys kolchoznikai.

  2. Taškąs parašė:

    Pavydžiu Tamstai, kad Tau viskas paprasta ir aišku.

    Умом Россию не понять,
    Аршином общим не измерить:
    У ней особенная стать —
    В Россию можно только верить.

    Man pavyzdžiui- pirmos dvi eilutės – aksioma.
    Trečia – nu, neaiški, galėčiau įrodyti ir taip ir kitaip. Vieni rusai remdamiesi ja svaičioja apie Novorossja etc

    Paprasčiau, aišku šitaip:

    https://demotions.ru/uploads/posts/2018-02/1519035536_Umom-Rossiyu-ne-pony_demotions.ru.jpg

    • grumlinas parašė:

      Nereikia stengtis jų suprasti – tai jie turi suprasti paprastas komandas: „pobegi, priniesi, pašol von!“ Nes ta feikinė teritorija jau seniai turėjo būti padalinta į astakomybės zonas ir čiabuviai dresiruojami elektrošoko pagalba gyventi pagal civilizacijos reikalavimus.

    • scania parašė:

      Įkėlei absoliučiai aiškiai suprantamą demotyvatorių, bandydamas įpiršti, kaip „nesuprantamą“? Toje nuotraukoje kaip ant delno visa jų sąžinė, tiksliau, tuščia vieta, kurioje galėjo būti sąžinė ir atsakomybė.
      Ten viskas aišku ir paprasta. Nu, nebent pats trokšti pasiklyst tarp dviejų pušų.

      • Taškąs parašė:

        ar Tamsta iš tikrujų toks, ar tik vaidini? Tikrai žinau, kad ne saldofonas. Ir ne politrukas- tai jiems viskas visada paprasta ir aišku. Negi taip sunku pažiūrėti iš įvairių pozicijų?

        Pvz. pirma eilutė – gal kaip tik apie tai, kad Rusija kvaila, nes protu nesuvokiama?
        Antra – gal kad todėl ji nepamatuojama – na, kaip begalybė ir idiotizmas.

        Demotyvatorių įkėliau specialiai Tamstai norėdamas įtikti, juk ten taip viskas vienareikšmiškai kvaila, nu, kaip ir Tamsta žinai – joje tik tokie ir gyvena.

        O mes – pasaulio bamba ir patyyyys gudriausi….

        • scania parašė:

          Kvailumas – šalutinė savybė. Agresija, melas, suktybės, noras griauti, paminti, užteršti. Už putlerį visi ir balsuoja, kad jis agresyvus, piktas, visa griaunantis banditas. 2×2=4
          Ničnieko nesuprantamo. Juolab tas jų „protu nesuprast“ tiesiog eilinis proto 3,14simas. Tokiems, kaip tu.

    • Taškąs parašė:

      O, pardon, gal Palėpėje aprašei? Kurį laiką neskaičiau…

      • grumlinas parašė:

        Buvom http://www.grumlinas.lt/?p=49104 , tik tų plastmasinių gyvųnų nedėjau. Šiaip siūlau pavažiuoti, TAI pamatyti būtina, kad suvoktum, ką reiškia mikro-Lukašenkija.

        • Taškąs parašė:

          Dėkui. Panašu, kad nieko ypatingo nūnai Naisiuose jau nėra. Nepamenu, kuriais metais būtent iš Naisių buvo transliuojamas … „gandralizdžio gyvenimas“. Kasdien pažiūrėdavau.
          Šiaip būtų įdomu su kokiu bendramečiu naisėnu pasikalbėti- prie bokalo… bet ten – сухой закон – de facto ar de jure??? 🙁

          Daviau žodį draugeliui iki Vėlynių nuvežti jį gimtinėn – į Šiluvą. Atgal – panemune. Siūlysiu maršrutą kitokį – per tuos nelaimingus Naisius.

          Sovietmečiu kažkur netoli statėmė didžiulį kiaulių kompleksą, gal du net. Šaukotas ar pan.

          • grumlinas parašė:

            Dėl sauso įstatymo nzn, bet sako, kad per tuos jų festivalius chebra mašinose prisišnioja iki normalios būklės ir apsivėmimo.

  3. Taškąs parašė:

    Man pasisekė – yra kas pataiso. Mentorišku tonu paaiškina – taigi, Rusija visada gviešėsi mūsų. Carai, Stalinas, Putinas. Ir ateity taip bus. Visada. Net jei ateis valdžion Chodorkovskiai, Navalnai ir kaip ten – Kašinai.

    Maždaug tuo metu atinkamai – Vakaruose, po LDK atsirado revoliucionierius Bonapartas patapęs imperatoriumi, po to tokia GB , USA pasireiškė visa galybe, o Europą gi užvaldė 3,14darastai/tolerastai ir kiti 1/2galviai – Tavo, kolega, chebra. Kur tai nuves daugmaž aišku… geriau negalvoti, kas bus po 50 metų… kaip Gaspadorius- į stiklo/krištolo bokštą ir iš ten paprasčiausiai spjaudyti ant visų pabažnų…

    O aš – durna (bet sava!) galva bandau su vienu savo vingiu (nu, užtat nekampuotu- kada viskas paprasta ir aišku – Ru juoda, LT – skaisčiai balta ) nesuprantu- gal dėsnis tai- ilgainiui barbarai nugali. Kas dabar Graikija po 3000 metų, kas Roma, nuo barbarų bandžiusi apsitverti sienomis. Barbarai tuometiniai – tai tie patys britai, prancūzai, vokiečiai, taigi – valdą ES, kad ir kiek iš jų šaipėsi tuometiniai nebarbarai. Šaipėsi, tvėresi vietoj to, kad kovotų.

    Dabar su tuo Putinu – tai 3×63 ir jam šakės. Nu pasidarė jau daugiau negu 63 metai, 63 rubliai už eurą, naftos barelis irgi…

    Atsirado Trampas. Bet ir jį užplūkinot kasdien nuožmiai 3,14zdavodami!
    Lyg Putinas jums už tai mokėtų. O jis net nemoka, su juodu diržu ant tatamio pasirodo. Tik bičių neaugina, kaip kad mūsų juodojo diržo turėtoja JEDG.

    Zombiai labai gerai tinka CNN ir RT, tik kas toje kovoje laimi?

    • grumlinas parašė:

      Su kuo tu čia šnekiesi?

      • Taškąs parašė:

        Nekuoktelėjau, tai buvo atsakymas mano prieteliui scaniai į jo meilų tokį pastebėjimą – „tiesiog eilinis proto 3,14simas. Tokiems, kaip tu.“

        Daugiau gal nebrašysiu, tik skaitysiu. Mane tikrai dažnai nuoširdus žvengas ima iš dviejų didelių žmonių, pasirašančių mažosiomis raidėmis – tokios „sladkaja paročka“ komplimentkomentarų.

        Fainų tokių – jeden wykuwa inny wyzlaca 🙂

        Sėkmės santarvėj – vienybėj ir vienovėj!!!

    • scania parašė:

      Tu man čia savo briedų nepiršk. Ruskija – juoda, Lietuva pilka. Dar daug purvo čia. Tu savo ruskišką „dualizmo“ juodai baltą tašką netaškyk ant kitų. Nepadoru prie žmonių.

      • Taškąs parašė:

        „Tu man čia savo briedų“ – tad Tamstos stiliumi – Tu pasilik, o aš einu na chu dožnika.

        Naujieną eilinę išprotavai, net keista – kad yra ir pilka spalva!!!
        Vyresnių pasiklausk apie gyvenimo ir genio spalvas, švonderi * neprilygstamasai uolusis Lietuvos „gynėjau“.

        Būtent dėl tokių bukų/uolių/vienpusiškų ir klesti putinizmas ant Lietuvos.
        Gaila, kad tokių, tik užimančių aukščiausias pareigas sąrašas ilgokas, bet trumpėjantis jau.

        * pasigooglink, kas tai yra – швондер – bu nei anglai, nei kiti tikri vakariečiai, kaip ir Tamsta, nežino tokio žodžio. Pats gi sovietmečiu pogrindyje narsiai kovojei su sovietais…