Feed on
Posts
Comments

365 žodžiai – 170

Vakar buvo paskelbtos galutinės jungtinės tyrimų grupės (JIT) išvados, kas gi numušė MH-17 Boeingą virš Donbaso ir įvardinti 4 kaltinamieji. Stebina tai, kad dar ir dabar, 2019 m., vis dar yra žmonių, kurie „nežino“ kas gi tai padarė šį nusikaltimą. Mano nuomone, tai juokinga, ir net nepadoru apsimesti tokiu agnostiku. Juk diskusijų dūmai išsisklaidė, judėjimas nurimo, ginčytis beprasmiška, viskas aišku jau ilgą laiką.

Iš esmės man aiškūs du dalykai. Pirmas – lėktuvas numuštas ruskijos priešlėktuvinės gynybos pajėgų. Ne Girkino „opochmeliencų“, t.y. Donbaso „milicijos“. „Bukas“ ten atsirado todėl, kad Ukrainos karinės oro pajėgos gana rimtai taršė separatistus ir jis turėjo jas atgrąsyti. Tas ir nutiko kiek vėliau, kai maištininkai ėmė masiškai naudoti rankines priešlėktuvines sistemas.

Antras dalykas – tai klausimas – „tyčia ar netyčia?“ Atsakymas aiškus irgi jau ilgą laiką – tai atsitiktinė auka. Separatistai norėjo numušti Ukrainos transportinį lėktuvą su desantininkais, tačiau jo skrydis buvo atidėtas, vietoje jo numatyta trasa skrido „Boeingas“, į kurį ir buvo paleista raketa. Tragiška nelaimė, kuri nesumažina šeimų skausmo, bet toks faktas.

Taigi, atėjo laikas užversti šį istorijos puslapį, sumokėti kompensacijas ir atsiprašyti.

5 Responses to “365 žodžiai – 170”

  1. scania parašė:

    Hmmm, kažkada putlerininkai gyrėsi buk, kad tas viską mato, atskiria uodą nuo musės, o jau lėktuvus tai kaip ant delno mato. Eilinį kartą priskiedė?

    • grumlinas parašė:

      Bukas viską mato, kai veikia su savo radaru, o čia buvo tik paleidimo įrenginys, praktiškai taikėsi „per vamzdį“

      • scania parašė:

        Nu jo, nu jo, tęsiant sovietų tradicijas, rusų „niet analogov“ tankai tinka tik prieš civilius, raketos prieš keleivinius orlaivius.

  2. Voldemaras parašė:

    Kaip visada- paskelbti „streločnikai“ , o kas davė ĮSAKYMĄ?

    • grumlinas parašė:

      Buvo seniau visa grandinėlė ruskių nurodyta, čia pakolkas tik „opochmieleincai“. Iiki 2020 vasario visus pateiks turbūt.