Feed on
Posts
Comments

Maskuotė 99 lvl

Buvo toks degalinių tinklas Lukoil. Valdomas iš Maskvos, bet normalus iš esmės, kurą ten kartkartėm užsipildavau, netgi vienas ex-grupiokas ten dirbo kažkokiu nemažu viršinyku. Bet atėjo Ukrainon krymnašas ir Lukoilas stojo į putlerininkų ir krymnašistų gretas. Aš uždėjau jiems asmeninį boikotą ir nuo to laiko niekad nesu naudojęsis jų paslaugomis. Nu nebent porąkart sustojau pamyž…, tfu, vienžo į tualetą, kad neterščiau Lietuvos kraštovaizdžio. Tarp kitko, esu girdėjęs, kad kai kurios firmos, turėjusios pas juos ilgalaikes degalų tiekimo sutartis, jas nutraukė po krymnašo įvykių.
Anyway, atėjo metas, ir ant Lietavos pasirodė beveik naujas degalinių tinklas Viada. Aišku, buvo pažymėta, kad tai naujas Lukoilo įvaizdis, nu bet pamąsčiau, kad jie nutarė užmaskuoti savo rosijanišką kilmę, ir šiaip progresas. Kol vienąkart pravažiavau pro restylintą Lukoil->Viada degalinę. Nu „красный – значит, красивый“ – spalva iš neutralios baltai-raudonos patapo agresyviai raudonai-balta. Lenda bolševizmas, ką tu padarysi. O emblema man kažką taip priminė. Kol supratau, ką: nagi tą elnią ant GAZ emblemos. Nu jei jie tikėjosi savo rosijaniškas šaknis paslėpti – tai taską sufeilino totaliai. Bent jau man tokia rosijaniškų šaknų saviidentifikacija kelia žvengą ir panašu, kad asmneninis boikotas tęsis toliau.

18 Responses to “Maskuotė 99 lvl”

  1. Linas parašė:

    Mano kaimynas nuėjo toliau – išardė dujų katilą, kad nereikėtų rusiškom dujom brangios Lietuvos padangės smardinti. Nesu specialistas, bet man senatviniu marazmu kvepia

  2. Voldemaras parašė:

    Niekada nesu pylęs kuro …

  3. MariukasM parašė:

    Ha, man irgi tas jų naujas ženklas priminė Volgą. Tačiau bet kokiu atvejų, to tinklas man tinka irgi tik gamtiniams reikalams 🙂

  4. scania parašė:

    Tarp kitko, tai rusai pradeda maskuotis ir žaidimuose. Nikai lotyniškom raidėm, net ir nerusiškais žodžiais. Mažėja rusų ir global čiatuose, net necenzūriškai nebe visi rašo. Tai puikus dalykas, ryškiai sumažėjo tūpų bairių apie gėjus ir užpakalius 😀
    Jei jau гейmeriai maskuojasi, tai rusverslis tikrai maskuosis vis intensyviau.

  5. Kleki Petra parašė:

    Nebuvau ten. Bet ekslukoilo šefas Paleičikas gyvena prie Antakalnio degalinės Vilniuje kaip žmonės sako [tokiam baltam įdomiame name]. O ta degalinė buvo Lukoil , bet per konversiją tapo BP. Buvau joje, klausiau darbuotojų kieno jie, atsakė šeimininkas va šalia gyvena. O gal 9 iš 10 oficialiai paskelbtų Lietuvos turčių 2017 m. Paleičikas “ne prieko “ jau su Lukoiliniais ?

    • grumlinas parašė:

      nzn, jis protingas vyras, tad gali būti, jog tepė slides iš šūdino laivo 😉

      • . parašė:

        Tasai Paleičikas tikrai ne kvailas. Įsiminė jo interviu keli teiginiai LR prieš vos ne dešimtmetį:

        *Mažeikių NPG nepirktų net už litą, nes Europoje per daug NPG. Tuo metu naftos kainos krito, o jis pabrėžė, kad automobiliai vis mažiau jos naudoja ne tik dėl elektro ir hibridinių auto vis didėjančio plitimo.

        *Boikotuojantys jo LUKOJLą daro kvailai, nes nesupranta, kad tai Lietuvos UABas, mokantis pelno ir kitus mokesčius į šalies biudžetą ir skirtingai nuo jo konkurentų neturintis jokių lengvatų. Kažką dygaus apie STATOILą – valstybinę Norvegijos įmonę pavarė.

        * Labiausiai nustebino atsakymas dėl asmeninių perspektyvų – savo UABo akcijas parduos ir ateityje užsiims degalų gamyba iš …rapsų. Jau turįs supirkęs žemių, berods keturis tūkstančius ha.

        Matyt, tą interviu girdėjo ir tada mažai girdėtas Karbauskis 🙂

        • grumlinas parašė:

          Nepirktų Mažeikių nė už litą – pzdc. Būtent todėl, kad Mažeikių nepardavė Lukoilui, kremlius uždarė amžinam „remontui“ „Družba“.
          Nuo Lukoilo buvimo-nebuvimo kuro sunaudojimas Lietuvoje nepakito, tiesiog mokesčius sumokėjo kiti.
          4.000ha žemių iš fantastikos pasaulio, nes mūsų įstatymai leidžia turėti tik 500ha. Kitu atveju – jis yra elementarus nusikaltėlis.

  6. x16 parašė:

    Taip maskuojasi, kad net pavadinimas ispaniškas, reiškiantis greitį 😀 Ir, rodos, senybinis: goo.gl/1Q4a2C

  7. . parašė:

    Dėl logotipo – tai GAZo gal irgi pasiskolintas bezpardonai:

    https://static2.bigstockphoto.com/4/0/2/large2/204233677.jpg