Feed on
Posts
Comments

Po Lietuvą

Sekmadienį su geresniąja puse apsukome ratuką po Lietuvą, be didesnių tikslų. Važiuojant susidėliojo mintis aplankyti Dovainonių piliakalnį. Žinojau, kur ans daugmaž yra, bet jokių rodyklių rasti nepavyko, tik pasivažinėjome po pačius Dovainonis, tai teko atidėti kitam kartui, po susipažinimo su žemėlapiu. Įdomu – navigacija atvedė į Kapitoniškių KPI poilsinę, bet kur eiti toliau – nepavyko sužinoti. Grįžęs namo, susiradau vietą, kitąkart žinosime, kur važiuoti ir po to eiti ~500m.
Užtai Maisiejūnų piliakalnį radome sėkmingai. Gražus, nedidukas, geri laiptukai. Kol mudu su geresniąja puse ropštėmes į jį, susotjo dar 2 awto ir baikeris. Judėjimas kaip per atlaidus kokius. Apifotkinau mobiliaku, bo paaiškėjo, kad iš fotiko visiškai ištekėjo elektra 🙁
Apiblukusiame info-stende minimo Surgantiškių aka Maisiejūnų II piliakalnio nepavyko identifikuoti, tai neaplankėme. Grįžęs namo, vėlgi susiradau info, prie progos plankysime.
Sekantis turėjo būti Migonių piliakalnis, bet pakeliui pamatėme nuorodą į Rokiškių piliaklanį, tai ten ir pasukome. Pakeliui apžiūrėjome labai gražą Kalviuose esančią Šv.Antano Padujiečio bažnytėlę.
Rokiškių piliaklanis vėlgi labai gražus, nedidukas, geri laipteliai užlipti.
Po Rokiškių piliakalnio pro Stakliškes pasukome namolio, pakeliui ties Jiezno žiedu esančiame žuvies kioske nusipirkome rūkyto eršketo ir upėtakio (mhmmm, jie buvo nuostabūs 🙂 ) ir pro Išlaužą pasiekėme Kauną.


12 Responses to “Po Lietuvą”

  1. Voldemaras parašė:

    Travelers, odnako…mūsėt kirasinas nekainuoja?

    • grumlinas parašė:

      Kainuoja. Tiesiog neprageriam/neprarūkom, it kokie litowcai 😉
      Kol turi sveikatos ir noro – keliauk. Nes ateis momentas, kai nebgalėsi/nebenorėsi. Liks tik atsiminimai. Geri ar blogi, bet atsiminimai.

  2. Kleki Petra parašė:

    E.M.Remarkas sakė – negalvok apie praeitį, kurk savo ir kitų ateitį, kai nebebus ko ir kaip kurti, trauk atsiminimų lagaminus iš bagažo… [iš atminties posakis].
    Taigis aš jau dairaus to bagažo.

  3. p1ena5 parašė:

    Maisejunu II piliakalnis 7-oje nuotraukoje .. kairiau nuo nuotraukos centro aukstene pusis stovi ant ar uz jo