Feed on
Posts
Comments

Stebint šiuolaikinę Rosijaniją, nereiktų stebėtis jos agresyvumu. Kas jau kas, bet Lietuva kartkartėm vis kariavo su Moskovija beveik 400 metų, paskui buvo jos užgrobta, numalšinti sukilimai, uždraustas lietuviškas raštas, 20 metų tarpukario Nepriklauosmybės gavome tik todėl, kad tuometinė Rusija buvo per silpna, o vėliau 50 metų okupacijos mus turėjo išmokinti suvokti, kokią kaimynę turime. Ale vistiek atsiranda mano skaitytojų, katrie stebisi mano rusofobija. Blemba, pavydžiu jiems ružavų akinių…
Na bet dabar ne apie tai, o apie įdomų 1PK pradžios laikų žemėlapį, ant kurio užšokau internetuose:

Žemėlapis, sukurtas tuometinės Rusijos propagandonų, rodo Europą, pasibaigus karui ir, be abejo, po Antantės pergalės jame. Vokietija gerokai apkarpyta, Austro-Vengrijos nelikę, tik krūva atskirų valstybių. Dvi savotiškos įdomybės: Norvegija Švedijos sudėtyje (šiaip Norvegija išstojo iš Švedijos-Norvegijos sąjungos 1905 m.); atskira nuo Britanijos Airija (vyko ten judėjimas už neprigulimybę, bet tikrai ne toks, kad galėtum prognozuoti nepriklausomą Airijos valstybę). Prancūzija, Serbija, Bulgarija atsirėžusios nemažai svetimų žemių, bet daugiausiai yra laimėjusi Rusija – Pamarys, Rytprūsiai, Galicija, Slovakija. Vienžo, drėgnos svajonės, kaip Rosijanija visus išrūrys. Kuo tas rūrijimas baigėsi tuometiniam Rusijos režimui, žinome, bet va rosijanų vadukai, panašu, toliau tebepuoselėja drėgnas svajas.

38 Responses to “Drėgnos Rusijos svajonės”

  1. scania parašė:

    Ne rusofobija.

  2. Taškas parašė:

    to „Ale vistiek atsiranda mano skaitytojų, katrie stebisi mano rusofobija.“ – teisėmis:
    * manau, kad mūsuose ne rusofobija, o rusofobomanija. Turiu omeny didžiuosius portalus, TV, radiją, politikų retoriką, ne pastogę. Nors tiesą sakant ir ČIA kartais irgi to perdaug man pasirodė esant, ką ir parašiau. Vatniku/konservatniku neapšaukė kolegos, bet vos neuždėjo ne kartą.
    * kadangi mėgstu lėtapėdžius estus, pastebėjau, kad jie apie rusus/putiną rašo gal 10, gal 20, gal net 50 kartų rečiau negu rašoma mūsuose. Ir rimčiau, pvz. kad ir čia:

    http://rus.delfi.ee/projects/opinion/rossijskij-ekspert-dumaete-chto-rossiya-hochet-voevat-s-nato-chto-v-kremle-idioty-sidyat?id=74558863

    Российский эксперт: „Думаете, что Россия хочет воевать с НАТО?! Что в Кремле идиоты сидят?!“

    Antraštė aiški, poantrašinis tekstas irgi aiškiai išdėstyta, gana objektyviai – abiejų pusių retorika. Pačiam tekste patiko rusų eksperto išsitarimas „Вы хотите, чтобы лидеры России, выросшие из советской шинели, действовали по-другому? Они не могут“

    *Gaila, kad tik kažkuris komentatorius atmušė:

    „А вы Думаете, что НАТО хочет воевать с Россиеи?! Что в НАТО идиоты сидят?!“

    Rusofobija – visada ir nūnai reikalinga, bet neperdėta. Nes kiekviena dorybė kraštitinume tampa yda.

    Labai man patiktų, jei kas atsakytų į klausimą: KAM NAUDINGA TAS RITIMĄSIS Į KARĄ?

    • grumlinas parašė:

      Na, aš neskaitau, nei ką mūsiškiai, nei ką estai rašo apie rosijanus, viskas paremta mano asmeniniu pajautimu, kad su Rosijanija mums ne tik kad nepakeliui, bet ir išvis jos reikia saugotis.
      Kaslink „ritimosi į karą naudingumo“. Paprasatai, kai valstybėje prasideda šūdina padėtis, ieškoma nedidelio pergalingo karo. Rsoijanija 2008 m. suorganizavo nedidelį pergalingą karą prieš Gruziją, 2014 m. – prieš Ukrainą. Tik neapsigauk, kad 2008 m. kariavo visokie mirotvorcai, o 2014 m. – dobrovolcai. 193x m. Ispanijoje irgi sovietų kaip ir nebuvo, ania?
      Taip kad karo naudingumas ržturėtų būti aiškus.

      • Taškas parašė:

        Blogai, kad neskaitai LT. Nepilietiška tai. 🙂 Kad Rusija VISADA taip elgiasi, tai gi vieša paslaptis užslaptinta pažymose dėl ko vyko teismų maratonai 🙁

        Kam naudinga, tai aš ne apie tuos mažus karus, senai tas žinoma. Banalybė.
        Aš apie tai, kam naudinga, kad kasdien peštųsi du pasauliai, o laimėtų trečias. Čia pažodžiui- VAKARAI su „RYTAIS“(=Rusija, kuri kaip ten bebūtų yra krikščioniška) pešasi, laimi TREČIAS pasaulis(=dabar arabai- musulmonai…)
        Kad peštynės taip sėkmingai vyktų, reikia velniškai didelių pastangų ir siaubingų pinigų.
        ŠEICHAI?
        KINAI?

        • grumlinas parašė:

          Nepilietiška tai, kad LT rašo nykiai ir neinformatyviai.
          Trečias pasaulis nelaimi. Jam leidžiama kaupti bonusus, tačiau neperženginat ribų. Jei jis tik peržemgs ribas – gaus kokią nors revoliuciją. Nes Tavo paminėti režimai kupini vidinių prieštarvimų ir išprovokuoti tų prieštaravimų pavirtimą veiksmais nėra kažkas nepaprasto.

          • Taškas parašė:

            „Jei jis tik peržemgs ribas – gaus kokią nors revoliuciją.“

            Šventa tiesa, va nežinau kas taip parašė, aišku vatnikas, bet gal bent 10 procentų tiesa tai:
            http://kulgrinda.lt/464/desimt-faktu-kuriu-nezinojote-apie-libija-kuri-buvo-valdoma-kadafio-vadinamos-diktaturos/

            • grumlinas parašė:

              Labiausiai mane užpisa kliedesiai apie tai, koks buvo fainas gyvenimas prie kokio nors diktatoriaus. O tai, kad nepatenkinti režimu žmonės kasmet šimtais dingdavo nežinia kur, kad opoziciją sušaudydavo ir užkasdavo stadionuose yra px, ania? Svarbu, kad gaudavo nemokamai žemės ir automnobilį?
              Už savo rašymus tu jau seniai būtum kraujais spjaudęs Kadafio saugume, jei tik dar būtum gyvas. Kaip ir prie Mubarako, kur žmones užkasadvo gyvus dykumoje.
              Juk ir prie Stalino gyvenimas kasmet kažkiek gerėjo, ania?

              • Taškas parašė:

                Labai aukštai imi, aš žiūriu paprasčiau:
                *kaip ten jie gyveno, tokia jų dalia, mūsų tai nelietė, bent tiesiogiai
                *po „revoliucijos“ – deja, to nepasakysi.

                Net jos autorius pripažino, kad pramazyno.

                • scania parašė:

                  Nelietė tiesiogiai? Šūdan sukišo dešimtmečiams į priekį – mus visus asmeniškai, išskyrus tuos, kuriuos nudėjo. Tuos sukišo po žemėmis.

                • grumlinas parašė:

                  Imu ne tiek aukštai, kiek konkrečiai: vatnikinis pizdukas parašė propagandinį straipsniūkštį apie diktatorių žavesį, tautinis pizdukas išvertė ir patalpino į koloradinį mėšlaraštį.
                  Jei panašūs pyzdukai parašys, kad 1940m. mes savo valia į TSRSą pasiprašėm ir 1941 m. džiaugsmingai į sibirus gyvuliniuose vagonuose išriedįjomk – irgi tuo tikėsi?
                  ————
                  Kas tas „jos autorius“? 😉 Kiba Barakas Huseinovičius? Tada nesiderina su Tavo teorija, kad jis nifiga nesugeba. Skaityk, vieną iš Putlerio draugelių nukosėjo 😉

                  • Taškas parašė:

                    sugeba, sugeba, buvo Kuboj, dabar Vietname.
                    Beje, tą Vietnamą kaip ir užmiršę visai buvom.

  3. scania parašė:

    Taškai, paaiškink, būk žmogus, savo minties vingius.
    Grumlinas parašė: beje, vietnamiečiai pirks boingus, ne rusų lėktuvus.
    Tu parašei: gal fantomus įsiūlys.

    Kelintą dieną galvoju, prie ko čia fantomai?
    Dovanok, bet atrodo, kad tau su supratimu medicininės problemos.

    • grumlinas parašė:

      nujo, šiaip Fantomus McDonnel-Douglas gamino, jei ką… 😉

      • scania parašė:

        Nu bet mintis buvo apie dar vienus nusisukusius rusų eksdraugus. Dzin markė ir net prekės pavadinimas. Vienodai ar lėktuvai ar bulvės.
        Nu nesuprantu nors tu ką. Tu jam apie batus, o tas vaiposi apie ratus.
        Neturiu jokio paaiškinimo.

        • grumlinas parašė:

          Šiaip tai Boingai 737 (kaip ir Suchoj Superjet) keleiviniai lėktuvai, o Fantomas karinis, tai čia biškį ilgas lyginamas su minkštu. Nu bet normaliai diskusija vyksta, nu. Net į temą apie Žemaitiją pagyvinti graffitti su Trampu įdėjo 😉

          • Taškas parašė:

            Scania, pardon, bet panašu, jog medicininės problemos ne man . Ir tai labai labai mandagiai

            • scania parašė:

              Medicina – nelietuviškas žodis. Gal lotyniškas?

              • Taškas parašė:

                Ne aš pradėjau. Su lotynų irgi nereikia. Esu laimėjęs bylą beveik su OMNITEL, kai raštu pavadinau jų tvarką debiliška. Paaiškinau, kad tai jokiu būdu ne įžeidimas nes – (lot. debilis – silpnas, bejėgis)

  4. Taškas parašė:

    Iš pagarbos Scaniai papunkčiui aiškinu „savo minties vingius“, pirmiausia padėkodamas, kad ne „vingį“:
    *prologu – apie „Nelietė tiesiogiai?….sukišo dešimtmečiams …. Tuos sukišo po žemėmis.“
    Kalbėjau apie Kadafį, ne Staliną, kurs buvo mūsų dalia. Atkentėjom, atstovėjom beveik, dar dabar kiekvienas turim pėdsaką savyje. Deja, net Tu, šventuoli.
    Tad mano stačiakampiai vingiai ir sako – mūsų tai nelietė tiesiogiai, bet po Obamos genialios taikos politikos – palietė. Kol kas to TIESIOGIAI nepajutom, bet tai tik laiko klausimas. Deja. AFRIKA pavers EUROPĄ AFRIKA. Negi tai taip sudėtinga suprast? 🙁

    *Vietnamas. 1975 metais Saigonas patapo Hošiminu. JAV pralaimėjo. Tai ir mes pralaimėjom, atrodė TSRS amžiams. Man didžiausią įspūdį TADA padarė tai, jog amerikonai išeidami iš Vietnamo išsivežė virš 3 milijonų vietnamiečių, kad jų nenukankintų komunistai. 3 milijonus!!!!!
    Va, čia tai buvo Prezidentas!
    *Kažkaip užsimiršo man tas Vietnamas, nebent per rusų TV eilinio pogrindinio fabriko dešimtys/šimtai vietnamečių – beteisių, užguitų, darbščių XXI a. vergų tokių. Ar MITNIJOJ matyti koks 30 jų -puikių darbininkų, kuriuos mūsų „VERSLININKAI“ irgi apmovė.
    O Vietnamas, pasirodo, gyvuoja. Tik Gaspadoriaus dėka sužinojau- net lėktuvus perka.
    Beje, ir karinius pasirodo, ne fantomus, bet Orionus/Herkulesus … kakoj skirtum 🙁
    *Šluba antis ten dabar reiškiasi. Po Kubos 🙂 kur irgi tvarką vis tik padarė (mums naudingą) Prezidentas.

    *Dėl Krampo – jau Gaspadoriui- norėjau pagauti Tave ant to fakto, kad šitas grafitis , sukėlęs sensaciją pasaulyje, yra Vilniuje. Maniau M-1 apie tai nekalbėjo 🙂 Nu, neprisipažinsi gi … kad nežinai kur ans, kur paminklas Lenonui, kur sala, kurios tuo vardu pavadinti neleido 🙂

    • scania parašė:

      M1 žinios keičiasi kartą per dieną.

    • grumlinas parašė:

      Šiaip kad tas Krampo-Putlerio gaffittis in Wilno, o ne Gataučių kaime (kur aš gimiau, btw 😉 ) – tą aš žinojau. Tiesiog pasikartosiu – šiuo momentu esu vidinėje emigracijoje užsiėmęs tuo, kas ĮDOMU MAN, o ne aplinkiniams. Todėl man px ir Krampas, ir prekybcentrių bojkotas, ir liurberalų kyšiai. Bo dabar aš domiuosi dvarų architektūra ir gyvenimu juose.

  5. Taškas parašė:

    Vidinę emigraciją 🙂 Gerai, kad ne vidinė rezistencija… Tavo teisė, bet tikrai tas nepatriotiška.
    Jei rimtai – tai visos bėdos mūsų tame. Protingi neeina į politiką, užvaldė/nuvaldė mus trejetukininkai chitrieji, tad ir turim ką turim. O galėtumėm bent jau su estais būt lygūs…jei Gaspadorius ir jo lygio lietuvaičiai jei ne Briusely, tai bent seime būtų.

    Ir dar – laikas būtų pasižvalgyt rimčiau Tau (būtinai su Ponia) po jaunystės miestą Vilnių.

    • scania parašė:

      O, Vilnius – tai toks kaimas Indijos masteliais. Indai su migais skraidė.

    • grumlinas parašė:

      O kur Tavo patriotizmas eiti Seiman tada? 😉
      Šeštadienį va būsiu in Wilno VISI jubiliejuje, tai pravažiuodamas pažvelgsiu, į ką mano jaunystės miestą pavertė laukinis kapitalizmas 😉

      • Taškas parašė:

        Za per stary 🙁

        Turiu draugelį bendrakursį VISIoką, kurs prieš tai buvo baigęs architektūrą Statybos technikume. Taip gavosi, kad ilgoką laiką gyveno JAV, kas 5 metus metams grįždamas Vilniun. Tai, kaip važinėjam po sostinę, vos nemuša manęs- kokia čia architektūra, stikliniai šiltnamiai. Senai dar, kai pastatė pirmą tokį daugmaž man patinkantį prie Pedagoginio žiedo daugiaaukštį verslo centrą pamatęs jį besileidžiant Ukmergės gatvė pratrūko:
        -Bliadj x n, zubila ta gadina, uždengia panoramą!!!
        Panašiai reagavo į dešiniojo kranto „dangoraižius“ kai pamatėm juos iš Jakšto gatvės. Tada tų aukštuminių buvo tik keletas ir nors LIETUVA dar buvo ne renovuota, atrodė jam geriau.
        Šįmet jam įrodžiau, kad nėr jau taip blogai, kai žiūri nuo Mindaugo tilto…ir vis tiek -LIETUVA neprilygstama. Už stiklines nesąmones dešinėje iki Kalvarijų gatvės – šaudyt maža autorius…
        Keista, bet jam patiko mano supeikti šiuolaikiniai „suomiški“ stambiapaneliniai namai Pilaitės pakraštyje. Vienas Antakalnio gatvėje toks irgi baigiamas, nemačiau niekad kaip tas paneles atveža iš Kauno…
        Dar – pritarė, kad žiūrint nuo Žirmūnų gatvės, važiuojant žiedu ofisų kompleksas daugmaž Bizonų vietoj – baltai/juodas griežtų linijų originalus pastatas visai neprastas.
        Perkunkiemio košmarų net nekomentavom. O kai privažaviavom Sausio 13-tos gatve nuo MAXIMOS pusės link TV, ABU vienbalsai nutarėm – va, fainiausias namas 🙂 Toks, kaip mano, stambiapanelinis atrenovuotas devynaukštis. 🙂

        • Taškas parašė:

          Dar abu pakeiksnojom „mianą“ ant Profsąjungų rūmų kolonų, ten faina aikštelė, matosi miesto panorama iš mašinos lango.
          Sekančioj ekskursijoj parodysiu išlaižytą beveik Užupį ir nutaikius progą gal ant Gedimino bokšto, kuriame nebuvau gal 40 metų. Dar – Energetikos muziejus, bet tai kelios valandos, ne mažiau ir problema, kur mašiną pasistatyti.
          Gal pravers?

          • scania parašė:

            Profsąjungos kaip tik ir nenusipelnė rūmų.

            • Taškas parašė:

              Už tat ir stovi jie – pusė be stogo, turėjo griauti juos, pastatytus pagal ruselio Anikino projektą. Žadėjo Zuokas griauti juos ir ten Tautos rūmus pastatyti.
              Nėr profsąjungų pas mus rimtų, kas gal ir gerai, kai pažiūri kas nūnai Paryžiuje darosi.

              • scania parašė:

                Anikinas nerusiškas žodis, rusai neturi rusiškų žodžių, prasidedančių a raide.

                • Taškas parašė:

                  Аникин, Виктор Иванович, gal baltarusis gimęs Sibire. Pirmą kartą girdžiu apie A, tai kaip pas mus nėr iš Ch ir F.