Feed on
Posts
Comments

Užkliuvo akis už Lietryčio publikacijos apie Verkių parke atrastas senovines kapines, kurios yra netiesioginė nuoroda į kažkur netoli buvusį XIII-XIV amžių miestą. Savotiškas jausmas suvokti, kad va taip Lietuvoje galėjo būti didelis (to meto požiūriu) miestas, kurio anei mažiausio pėdsako neliko žmonių atmintyje. Ir tai ne prieš kokius 2-3 tūkstančius metų, kaip kokiame Egipte ar Graikijoje, o viso labo prieš 600-700 metų, t.y. laikmečio, apie kurį Europoje jau galima rasti aibę rašytinių šaltinių. O mes, lietuviai, tuo metu matyt tebebuvome beraščiai barbarai, neturėję nei metraščių, nei sAgų… Liūdna, tsakant… Na bet ką padarysi – yra taip, kaip yra, ir archeologai dabar turės tikslą atrasti ir iškasinėti patį miestą.

4 Responses to “Nežinomas miestas palei Verkius”

  1. MariukasM parašė:

    Mes dar daug ko apie savo istoriją nežinome, deja. O gal ir į gera, nes atradimo džiaugsmas – vienas didžiausių 🙂

  2. grumlinas parašė:

    Tas tai taip – atrasti kažką nežinomo/gražaus/paslaptingo visada yra įdomu ir gera. Tiesiog nustebino tai, kad buvo va kadaise miestas, (ko gero) prilygstantis Kernavei, tačiau dingo be pėdsakų. Kernavė išliko – tegu kaip miesteliukas, o va šis miestas net vardo neturi. Nors (galbūt) iš jo išsivystė Verkiai. Archeologai pasakys kada nors.

  3. Njaa parašė:

    „O gal ir į gera, nes atradimo džiaugsmas – vienas didžiausių“ – bet laikas yra graužikas doras, ir dėl to kuo toliau, tuo mažiau lieka ką atrasti. O tai jau nelabai linksma.

  4. grumlinas parašė:

    @Njaa – o liūdniausia, kad ir kažką atradus, dažnai taip mažai bežinome ir besuprantame…