Feed on
Posts
Comments

Šiuometinės atostogos Egipte nebuvo netikėtos, planavome jas dar pernai, bo ir poilsio jau tikrai reikėjo. Iš pradžių nuskridome į Londoną, pas dukrą permiegojome, o tada trise išskridome į Hurgadą. Aišku, giminei beigi artmiesiems vos išgirdus, kad ruošiamės atostogauti Egipte ir dar Hurgadoje, kur ne taip seniai buvo teroro aktas, kvapą užgniauždavo, nu bet mudu su brangiausiąja laikomės principo: „Jei tau lemta paskęsti – automobilis nenumuš“. Organizavomės viską paprastai: internetu dukra perka aviabilietus iš Londono į Hurgadą ir užsako viešbutį, viską kitą susiorganizuosime vietoje, nes ten dukra išgyveno 5 metus ir arabų kalbos dar nepamiršo.
Skrydis prasidėjo Gatviko oro uoste, kur pamačiau gražuolį Citrone Type H sunkvežimuką, paverstą TV-kulinaro-ar-kaip-jis-ten Oliverio užkandinės reklaminiu stendu. Į užkandię neužėjome, tačiau papusryčiavome įdomumo dėlei jau aerouosto laukimo zonoje esančiame Olvierio bare. Sotūs angliški pusryčiai tikrai buvo geri, ir kava liuks. Nepraalkoem iki vakaro.
Kelionė buvo gera, tik kad debesys dengė žemę didesnė kalionės dalį, tai nekažką ir pamatėme. Virš Egipto dykumos siautė smėlio audra, matėsi pustomas smėlis. Pamatėme puikų saulėlydį. Nuskridome pavakare, dukra pravedė aršias derybas su vietiniais taksistais – jie norėjo 100 Egipto svarų už kelionę, kuri vietiniams kainuoja kokius 40, dukra siūlė 50, susitarė už 70. Aišku, pinigus reikia duoti tiksliai tiek, kiek susitarta, boi grąžos gauti šansų nėra, nes kelionės metu taksistas dar bandė išsiderėti iki 80 😉 Nuvažiavome, įsikūrėme viešbutyje, prieš akis buvo 9 dienos poilsio.
(tikrai bus daugiau, kai sutvarkysiu sekančią porciją fotkių)

12 Responses to “Egiptas’2016: kelionė pirmyn”

  1. scania parašė:

    Type H nutepliotas baisiausiai pasaulyje 🙁

  2. Taškas parašė:

    Foto „Leidžiamės“ Ponios?

    • grumlinas parašė:

      Mano, e-be-beee 😛 😉
      Alpės pagrindinai jos, dalis saulėlydžių irgi – tiesiog ji sėdėjo atokiau nuo sparno už manęs – visi turėjome vietas prie lango 😀

  3. VyneTu parašė:

    Tai ta visa skarvada gėrio – 1 porcija angliškų pusryčių?

  4. grumlinas parašė:

    Uhu 🙂

  5. Egidijus parašė:

    Šitie Citroen Londone yra ne retos užkandinės ant ratų centre prie Tower, dar kažkur mačiau ir Greenwich observatorijoje.