Feed on
Posts
Comments

„Rusai eina!“?

Ką tik BBC parodė filmą apie galimą 3PK pradžią (paties filmo BBC ant Lietuvos neleidžia žiūrėti 🙁 ), o Rand atliko analizę, kuo baigtųsi NATO konfliktas su Rosijanija R.Europoje. Abiem atvejais Rosijanija pradeda ir laimi. Naujienos kaip ir nelinksmos mums, Baltijos valstybių gyventojams, bet pabandykim pamąstyti, ar tikrai taip situacija beviltiška.
1) BBC filme, nors rosijanai panaudoja prieš britus branduolinį ginklą – šie tokio ginklo nepanaudoja. Tipo nu negražu. Tačiau aš čia matyčiau kitką – patyliukais diegiamą mintį, kad prieš rosijanus, jei jie pirmieji panaudojo branduolinį ginklą – adekvatus atsakas ne tik galimas, bet ir būtinas, nes kitaip gausi į liūlį.
2) Rand analizė rodo, kad NATO šiuo metu sausai gautų kailin nuo Rosijanijos, nes Baltijos regione turi per mažai pajėgų. Išvada peršasi pati – reikia daugiau pajėgų. Paprasta, ania?
Taigi, abiem atvejais visuomenei duodami du signalai:
1) Rosijanija yra agresyvi neprognozuojama valstybė, tipo „Rusai eina!“, tad būkime pasiruoę agresijai
2) Rosijanijai turi būti duotas adekvatus atkirtis, tam sutelkiant reikalingas pajėgas


Nežinau, kaip mielykaliegos, bet aš matau šviesą tunelio gale, nes tiek BBC, tiek Rand taip sau paniškų signalų neskleidžia. Greičiau atvirkščiai – šitie signalai skirti Rosijanijai, kad parodytų, jog Vakarai suvokė savo problemas ir imsis jas spręsti.

16 Responses to “„Rusai eina!“?”

  1. scania parašė:

    Tikslą pasiekė, nes kremlinai tučtuojau po peržiūros pareiškė, kad nežiūrėjo, kad bloga kokybė ir iš viso čia ne ta pilma 😀

    • grumlinas parašė:

      😀 😀 😀
      Atpažino save veidrodyje

      • Taškas parašė:

        Apie prastą kokybę greičiausiai buvo kalbama dėl serialo „KARAS IR TAIKA“ ,rodomo BBC.
        Sunku ką nors kalbėti nemačius to aptariamo filmo, iš tikro keista, kad „BBC ant Lietuvos neleidžia žiūrėti“, čia gal britiškas pasipūtimas ar dar kas nors (euro debilo).
        Jeigu filme rusai atomą panaudojo, o britai ne – tai iš vis co to nie to. Mačiau, ištrauką, kur sakoma „dėl kelių milijonų – o tai tik du Londono priemiesčiai pradėti IIIPK?!“

        Dėl šviesos tunelio gale, panašu, jog tamstelės kaip jaunesni kaliegos gausite rinktis, kuri geresnė diktatūra Lietuvoje:
        * rusų
        *kalifato

        • grumlinas parašė:

          BBC tinklalapis praneša, kad šio filmo Lietuvoje žiūrėti negalima – ten aiškiai nuosavybės teisės veikia.
          Kaslink diktatūros – Europoje rinkimų sistema labai greitai gali sužaisti antiimigrantišjkoms jėgoms taip palankiai, kad bus Holokostas 2.0, tik kiek kita kryptimi. Tolerastiškoje Švedijoje Stokholmo priemiesčiuose kaukėti vyrukai jau dubasina imigrantus tiesiog profilaktikai

        • scania parašė:

          Apie prastą TO blin filmo kokybę sakė PATYS blin kremlinai, „karas ir taika“ – prastas stilius nusukti kalbą. Aš tyčiom rašau su blin, nes taip aiškiau.

          • Taškas parašė:

            siūlau pažiūrėti šį – tikrą – šedevrą

            http://rutube.ru/video/70855cda8b8e8533cdea370a3650a960/

            • grumlinas parašė:

              Tai čia tas ir yra, apie kurį rašau. rosijanams copyright’as neegzistuoja 😉

              • Taškas parašė:

                Titruose – net 13 lietuviškų pavardžių! Va, koookį pendelį įvarėm Putinui.

                Rusų URM tikrai įdomiai, bet nekeistai sureagavo į šį filmą.

                Kaip sureaguotų veidrodiniu atveju pvz. Baltieji rūmai apie RTR filmą „IIIPK – NATO bombarduoja Donecką“, pastatytą panašiu, gana saikingu (peiliu nupjauna belaisviui ne galvą, o tik antpečius) stiliumi?

                • grumlinas parašė:

                  Primo: skirtingai nuo Rosijanijos, NATO neplanuoja agresijos prieš Snigeriją
                  Secundo: savo laiku ORT jau pažadėjo visą Europą paversti branduoline dykuma, Vakarai suregavo negatyviai, kaip ir reikėjo tikėtis

  2. Taškas parašė:

    Siūlau pažiūrėti 15 minučių tos laidos, sužinosit Erdogano tautybę ir kad Žirinovskis BBC filmą vertiną kaip pasliednas toks tamstų kaliega ir dar kai ko, pvz. IIIPK :

    http://ruspolitnews.ru/bolshinstvo-s-sergeem-minaevym-05-02-2016.html

    • grumlinas parašė:

      Nu taip, jei tau Žirikas autoritetas – tai tada man tavęs gaila… 😉 Retas šūdmalys, prisitaikantis prie konjunktūros, kurio darbas leisti propagandinius burbulus.
      Erdoganas griežtai paneigė savo gruzinišką (adžarišką) kilmę, taip kad…

  3. Taškas parašė:

    Ačiū už užuojautą, bet kad aš jo negarbinu. Bet ir nelaikau jo visišku idiotu. Dar daugiau, manau, kad jis tikrai nekvailesnis už tavo garbinamus Obamą + Merkel. Ir netgi už JEDG.
    Deja, bet jis PUIKIAI atlieka savo paskirtį. Būtent jo dėka Putinas sudemonintas Vakaruose, ir kaip kokioj parodijoj pas mus – ne tik Lietuvos žiniaskalidoj, bet ir čia – PASTOGĖJE.
    Apie Putiną gi rašo(m) kasdien gal net daugiau negu pas rusus. :(. nesvarbu, kad koneveik dami…

    Jau beveik mėnesį KASDIEN palyginu du delfius – didžiausius portalus. Lietuvos ir Estijos.
    Verkti norisi, jei rimtai.

    • grumlinas parašė:

      Lietuva turi du priešus: „savų“ valdžią ir Putlerį. Ir jei Putleriui mes dar galime bent simboliškai pasipriešinti, tai „savi“ tikro pavojaus atveju gali mus jam parduoti. kaip kad jis su savo sėbrais iš esmės parduoda Rosijaniją, nes iškilo pavojus jų susigrobties turtmas.
      Negalvok, kad aš esu prostomegztaberetė, aklai tikinti Vakarais 😉 Vakarai turi daug problemų, vidinių ir išorinių, tačiau mes turime būti su jais. Nes stovėti išsižergus trap Rytų ir Vakarų nebeišeina – klynas gali plyšti, kadangi plyšys didėja.
      Kaslink Žiriko – jis baigtas kaip politikas, jis bėra polit-klounas. Jam leista barškėti-taškėti, tačiau realios valdžios jis niekad nebegaus. Kažkada galėjo, bet nutarė tapti valdžios valdoma opozicija.
      Tiesą pasakius, ir ta vadinamoji Rosijanijos opozicija labai lengvai išsiryškino, prasidėjus Krymo problemai: visi tie chodorkovskai-navalnai ir kitas bomondas, kuris pyksta už ant valdžios už tai, kad juos nuskariaudė (chodorui atėmė kompaniją, pravalnui už sukčiavimus iškėlė bylą) ir, pasitaikius progasi, puikiai įaugtų į dabartinę valdžią.

      • Taškas parašė:

        Pritariu dėl pirmo priešo. Putinui toli iki jo, be to – mažiausia jam dabar rūpim, kai jo rublis iki eurocento vis artėja. Bet jo kėslai ir arkliui aiškūs, jokių ten pažymų/paslapčių nereikia (girdėjai gal apie prezidentūros teismų maratoną?) – Rusija VISADA siekia to paties.

        Dėl Putino turtų, tai džiaugtis tik reikia Vakarams. Dvigubai net -kuo jie didesni, tuo silpnesnė Rusija apvogta, o tie turtai Vakaruose 95 procentai kokie. Ir priedo – dirba Vakarų ekonomikai mokesčiais, darbo vietom, bankuose etc.

        Dėl to stovėjimo – nu tokia jau vieta, reiktų valdžiai mūsų tuom naudotis savo naudai, nu, kaip Kekonenas bent. O mūsų valdžia ką daro – tiesiog isteriška isterika kasdien, vargiai ar dr Gebelsas tiek duotų jos. Neskaitai mūsų spaudos, plaukai pasišiauštų. Ir visos ironijos išdulkėtų, jei pamatytum komentarus, tiksliau trolių kovą juose… o dar sužinojęs kad jau ne viena byla komentatoriams iškelta. Beje, kartais pažiūrėjęs tą „kovą“ pasibaisiu, jog „teisingų“ trolių daugiau.

        Dėl opozicijos – FSB dirba meistriškai, deja. Sudirbo visus. Atsirastų protingų, drąsių ir pas rusus, bet kad proto bokštas Nobelio laureatas juos pats stumia Putino glėbyn tai pavadindamas jų šalį benzo kolonėle, tai dar kitaip užgauliodamas jų – rusų – tėvynę. Tik todėl Putino reitingas leidžiasi labai lėtai. Dabar berods 72 procentai. Priedo, manydamas, kad Chodorkovskis gali būti rusams priimtinas, tai gi grynas debilizmas.