Feed on
Posts
Comments

Apie Su-24

Taigi, turkai numušė rosijanų bombonešį, kuris ar tai atbombino, ar ruošėsi bombinti prieš Asadą kovojančius turkmėnus (žr. žemėlapį) ir įsiveržė į Turkijos teritoriją. Vieną iš rosijanų pilotų turkmėnai, „dėkingi“ už 40 sužeistų per dieną prieš šitą įvykį rosijanų atliktus bombardavimus, uždubasino, kitas, berods, gyvas jų nelaisvėje. Pilotų gelbėti pasiųsti helikopteriai Mi-8 buvo turkmėnaų apšaudyti, vienas pamuštas nusileido ir vėliau sudegė, „gelbėtojai“ buvo evakuoti, tačiau vienas iš jų žuvo.


Tiesą pasakius, visiškai dzyn, kiek laiko tas rosijanų bomberis buvo Turkijos oro erdvėje – tą jie jau darė nekart, bet ant turkų protestų visada dėjo skersą, du minty. Ir štai – po dešimto perspėjimo turkai paleido raketą.
Kas dabar bus? Derėtų atminti, kad su tais Artimaisiais Rytais nesiseka visiems. Ir osmanai savo laiku vargo iki 1PK, ir britai vargo tarpukariu, taikydami žydus ir arabus, ir sovietai vargo po 2PK, bandymami babuinus atversti į socializmą, ir amerikėnai nieko labai doro nepasiekė, o izraeliečiai pasmerkti vargti iki savo valstybės pabaigos. Tiesą pasakius, ir vietiniai su savimi vargsta, kaitaliodami diktatorius.
Ir dar derėtų atminti – ten įsivelti lengva, o va išeiti sunku. Tipo: įėjimas – doleris, išėjimas – du.
Skaitinėju rosijanų urapatriotus. Blemba, kaip kokiais 1904 metais, kai japoškes ruošėsi kepurėmis užmėtyti, ar 1914, kai iki Berlyno per porą savaičių prieiti žadėjp. Panašiai dabar ir turkams bus kapiec-piesiec. Tipo įkursime Konstantinopolio liaudies respubliką ir neprigulimą Kurdistaną. Netgi didžiarusis šovinistas Navalnas, kai kurių mažaraščių liberastų laikomas Putlerio opozicionieriumi, apsišvietė kaipo pocreotas, kaip ir 2008 metais, kai Rosijanija užpuolė Gruziją. Šiaip tai tie didžiarusiai pizdukai nelabai suvokia, kad Turkija: 1) NATO narys ir 2) Turkija valdo Dardanelus, per kuriuos varinėja „Sirijos ekspresas“, be kurio Asadui ir rosijanų ekspediciniam korpusui neišgyventi nė poros savaičių. Ir Turkijos kariuomenė, berods, pasaulio dešimtuke pagal pajėgumą, sudarydama 40% Rosijanijos paprastos kariuomenės (atmetus branduolines pajėgas). Taip kad čia ne chocholus per sieną iš „Gradų“ apšaudyti. Nes ir bendros sienos nėra.
Vienžo, teks Putleriui kažkaip mūkti, aiškinant, kad jis visai ne Turkiją turėjo omenyje, kalbėdamas apie teoristų rėmėjus, įsmeigusius peilį Rosijanijai nugaron. Teks LiūdnajamArkliui padėlioti diplomatinį pasjansą, kol Erdoganas (šiaip tai jis toks islamiškas Putlerio analogas) atsileis 😉
Arba veltis į karinį konfliktą, kaip jau pažadėjo rosijanų Genštabo viršininkas, užkabinant Turkiją, bet tada jei jau NATO padės turkams pridengti jų teritoriją ir „geruosius“ islamistus, tai pamatysime visiškai naują paveikslėlį.
Pakolkas rosijanai už Putlerio avantiūrizmą Sirijoje sumokėjo masinio turizmo Egipte kapiecu, keleiviniu lėktuvu su pora šimtu žmonių, kariniu lėktuvu su pora pilotų ir sraigtasparniu su jūrpėstininku. Tai oficialiai. Kaina palyginti nedidelė, tik va neaišku, kiek ji gali padidėti, jei vistik Putleris eskaluos konfliktą.

8 Responses to “Apie Su-24”

  1. Taškas parašė:

    Koks Erdogano tikslas? Juk akivaizdu, kad rusų lėktuvas numuštas sąmoningai, netgi panašu, kad tam buvo ruoštasi …
    Ekonominis rusų atsakas – turistų ar ne 4 mln., statybų biznis Rusijoje, vaisių eksportas turkų ekonomikos nesužlugdys, bet tikrai jos nepagerins. Dar – rusų ginklai kurdams, armėnams…
    Ką jis -Erdoganas – nori pasaulio bamba patapti- juk ir taip jau laiko europėnus už kiaušų- Sirijos pabėgėlių srautus reguliuoja už EU pinigėlius būtent turkai.

    • grumlinas parašė:

      Erdoganas, akip ir Putleris, svajoja apie Osmanų imperijos mikro-versiją, remiantis islamiškais duchovnais skriepais. Pažėk, kaip jis su Izraeliu susiniovė po „Laisvės flotilės“ incidento. Šiaip tai jooo, Erdoganas turi neblogas pozicijas, o Su-24 numušimas IMHO yra numatyta kaip pamoka Rosijanijai, kad ji nelįstų į Artimuosius Rytus, nes būtent po Rosijanijos agresijos Sirijoje pradžios ten ir prasidėjo „pabėgėlių“ krizė

      • Taškas parašė:

        Pabėgėlių srautas išsiveržė tikrai prieš bombardavimus. Tą lengva patikrint, tik laiko dabar nėr. Kitas reikalas – KAS juos ten pareguliavo, savaime vargu ar taip įmanoma.
        Lengviausias ir universaliausias, be to „sutarimų šviesoje“ – Putinas. Tik kad tikrai ano rankos per trumpos. Visa laimė.

  2. Dainius G. parašė:

    Tai kad pabėgėliai kraustytis per Turkiją Europon pradėjo dar prieš ruskeliams Latakijoje įsikuriant. Aišku, galima teigti, akd prie to aktyviai prisidėjo sena KGBėšinė agentūra tenais, bet tai labiau būrimas kavos tirščiais, iš serijos „visi viską žino ir supranta, bet niekas nepasako“. Žmonės bėga nuo IS ir nuo karo. Kartu su jais ir visos šiukšlės. Mažučiui tai paranku, bet kad būtų tai suplanavęs – pernelyg sudėtinga „mnogochodovkė“. Kartais viskas įvyksta žymiai paprasčiau, tik autoritarinis režimas gali greičiau reaguoti ir pasinaudoti, negu kad demokratinė 27 valstybių sąjunga, su keletu slaptų ir ne visai mažučio gerbėjų bei draugų.

    • grumlinas parašė:

      Yep, kraustėsi, tačiau ne tokiais milžiniškais kiekiais. Man asmeniškai užsifiksavo, kad tas „pabėgėlių“ cunamis prasidėjo būtent po rosijanų bombardavimų pradžios.

      • Dainius G. parašė:

        Čia tik taip medijos sugretino. Man kaip tik įsiminė, kad dar anksti pavasarį parsidėjo srautai į Italiją ir Graikiją. Net vasarą viešėdami Italijoje, dairėmės – o tai kur čia tie pabėgėliai, kuriuos per teliką rodo ir apie kuriuos tiek rašo?
        Bombinti pradėjo rudenį tik, po JTO asamblėjos.
        O žiniasklaidai – tik parėkti. Klickasklaida. Dabar irgi dėl to lėktuvo vėl traukia visur tai Vangos, tai Nostradamuso pranašystes.

        • grumlinas parašė:

          Anyway – tokio beprotnamio „we want to Germany“ vasarą tikrai nebuvo.
          Kaslink lėktuvo – turiu įtarimą, kad Putleris jau išsiputojo, tačiau Turkijos kurdams bus suteikta rimta pagalba – toks asimetriškas atsakymas be įrodymų.