Feed on
Posts
Comments

Domiuosi naujausia Rosijanijos avantiūra Sirijoje. Tiesą pasakius, į tai žiūrėiu labai paprastai – kuo daugiau rosijanų ten pavirs į „Груз 200“, tuo mažiau jų, jei kas, įsiverš į Lietuvą. Tad pakolkas belieka palinkėti sėkmės visiems kovojantiems su rosijanais. Netgi jei kai kurie iš jų man totaliai nesimpatiški (Islamo valstybė, pvz.).
Anyway, nustebino kitas. Gėdingai uždažyti atpažinimo ženklai ant rosijanų lėktuvų. Tipo jų priklausomybė nežinoma. Šiaip karo metu kariaujančios pusės privalo aiškiai identifikuoti savo karius ir techniką, priešingu atveju kita pusė turi teisę nesielgti pagal Ženevos konvenciją. Taigi, Sirijoje formaliai turime tiesiog banditus, kurių negalima aiškiai priskirti kuriai nors kariaujančiai pusei. Ir jiems negali būti taikoma Ženevos konvencija. Tarp kitko, Islamo valstybė Ženevos konvencijos netaiko, ir rosijanų banditams reikėtų prisiminti – Islamo valstybė belaisvių neapkeičia kaip kokie ukrainiečiai. Jie juos grąžina, bet patogumo dėlei sukapotus gabalais. Žiauru, bet tokie jų principai, sunkiai suvokiami mums, europiečiams.

16 Responses to “Apie rosijaniškus banditus Sirijoje”

  1. Taškas parašė:

    nu, negali būti. Jūroj laivas be vėliavos – automatiškai piratas gi. Naktį be to skraido. Rusijos URM turi naują atstovę spaudai dailią gana, bet kibią, kaip Tečer per tą interviu su TSRS žurnalistais.

    • scania parašė:

      Atstovę spaudai gal ir turi, bet analitikų – ne. Nuo žodžio visiškai ne. Antra ta pati klaida, kaip dumbase – norėjo blickrygo, gavo ilgamigreną. Ir Sirijoj tas pats, jiems kiekviena valanda vis labiau pražūtinga, o tie atstovėmis spaudai džiūgauja.

      • Taškas parašė:

        Kol kas ten nieko blogo … nors jau lyg tai kalbama apie savanorius. Lai varo nors dešimt divizijų, lai daužo tuos teroristus. lai patys įsivelia- mums nuo to tik geriau. Ir – Nobelio laureatui nosį įtaiso, tai gal amerikonai gudresnį išsirinks vietoj to asilo.

        • grumlinas parašė:

          Afganistane irgi divizijos buvo (40-ta armija)(, gal nežinojai? 😉

          • Taškas parašė:

            Nu, Afgane, buvo „ribotas kontingentas“ ir apie 16 tūkst. žuvusių. Jei Obama turėtų bent 10 proc. Reigano proto, įveltų rusus į Siriją, supjautų su kinais ir t.t. apsimetęs tokiu paprastučiu… o jis pučiiasi ir veda mus ir JAV šiknon.

            • grumlinas parašė:

              mjooo… panašu, kad pats taip ir nesuveži, kad tas rusų įvėlimas į Siriją kaip sykis dabar ir vyksta – aviasmūgiais nieko nepadarysi, visos tos pergalingos reliacijos skirtos vatnikams imponuoti ir prieš Vakarus atsiskaityti, kad vsio idet po planu. Bus sausumos kariuomenė, bus 😉 Tiesiog tas nesidaro per porą dienų. Yra info, kad Rosijanijoje jau verbuojami dsarbui Sirijoje artileristai, tankistai ir kitos analogiškos specialybės. Ir svarbiausias požymis – jei tik Putleris ką nors prisiekia – buc 100% atvirkščiai: užtenka prisiminti „v krymu našich voisk niet“
              Taip kad greitu laiku bus „Gruz 200“ iki soties

              • Taškas parašė:

                Nu, tai kad aš ir sakau: GERAI, KAD PUTINUI 3,14 ! 🙂
                Kuo daugiau įsivels – tuo geriau ES ir JAV.

                Dundukai jie ten, skatintų ir skatintų, kol Rusija visai nusilptų nukraujavusi pinigais.

                Kam, kam , o O bamai tai tikrai turėtų daeiti, juk ėjo Irake ir pas Kadafį.

    • grumlinas parašė:

      Atstovė spaudai kibi, bet tūpa – teko matyti jos paskaitą per Dožd’ jauniesiems žurnalistams – totali vata galvoje. Ji yra propagandonas ir tiek

      • Taškas parašė:

        tikrai ne tupesnė už tą kvaišą Jen Psaki. Koks prezidentas, toks jo departamentas, tokia ir atstovė spaudai. deja. Dundukai ir tiek.

  2. Gediminas parašė:

    Labas rytas, gal galite parekomenduoti kokių nors kiek įmanoma šioj vietoj objektyvių šaltinių apie tą visą mėsmalę Sirijoje ir aplinkui . Bo aš skaitau Vicenews ir FP bet ten labai suvelta viskas ir kitąsykį labai jau vienon dūdon pučia. Ačiū

    • grumlinas parašė:

      Vieno ar kelių objektyvių šaltinių, kur viskas būtų aiškiai išdėstyta, nėra, aš jau porą metų Sirijos skaitau eilę pro- ir kontra- blog’ų (mano http://grumlinas1.livejournal.com/friends jovalinis feed’as) ir darausi išvadas pats, nes politika vienaip ar kitaip domiuosi nuo 1973 m. (yep, nuo Jom Kipur karo) 😉
      Šiaip į krūvą labai neblogai surenkama saite http://inosmi.ru/ – vertimai kvadratinėmis raidėmis iš lotyniškų, bet yra ir nuorodos į originalus. Ten išvis atrinkta daug gerų dalykų pro- ir kontra- bendram išsilavinimui, tik vėlgi reikia patirties filtruojant info.
      Sekant ilgesnį laiką ir išmokus redukuoti nesamones, neblogas yra http://el-murid.livejournal.com/ – jis yra ruzke mir vo vsem mire apologetas ir Asado gynėjas, bet totaliai nusivylęs dabartiniu režimu, todėl jo rašiniuose iššoka nemažai įdomių dalykų.
      Turint kantrybės, galima ir http://www.stratfor.com/ paskaitinėti, aš jo news’us užsiprenumeravęs.
      O šiaip tai

      • scania parašė:

        …o šiaip tai žiniasklaidos nėra iš viso, kaip Lietuvoje, taip ir pasauly. Yra pozicijų skelbėjai.
        Tatai yra ne labai blogai, o katastrofiškai blogai.

  3. Njaalkeme parašė:

    Nespėjau pirmos pastraipos perskaityt – galvoj įsijungė muzika: https://youtu.be/e9-hbhj8Nl4