Feed on
Posts
Comments

Kada ateina pagirios?

Važiuojant į karštaimylimądarbelį ir iš jo, galvoje kai kada susigeneruoja mintys, vertos užfiksavimo (bet jau sau pačiam atsiminti). Tai va, susimąsčiau, kada gi vokiečiai 2PK metais pradėjo suvokti, kad karas iš esmės prašiktas pralaimėtas ir artėja atpildas? Nepavykus Maskvos užėmimui 1941ųjų rudenį, užlinkus blickrygui? Turbūt ne. Po Stalingrado katastrofos 1942/43iųjų žiemą, žuvus Pauliaus armijai? Irgi gal dar buvo vilčių atsilaikyti. Po 1944ųjų totalinio fronto linijos ištisinio „trumpinimo“, kai sovietų gaujos įsiveržė į Rytprūsius? Čia jau gal šilčiau. Ar tik po to, kai sovietai įsiveržė į Berlyną ir vokiečių kariai priešinosi tik todėl, kad davė priesaiką?
Kodėl tas klausimas kilo? Gal todėl, kad man dabar įdomu, kada rosijanai suvoks, kad Putlerio avantiūra Ukrainoje iš esmės pražudė Rosijaniją? Kada suvoks, jog iš Donbaso reiks pasitraukti? Jog iš Krymo irgi reiks išsinešdinti? Ir kad reikės mokėti reparacijas savo statytinių padarytai žalai atlyginti? Tai nutiks ne šiandien, ne ryt, bet ir Aloyzičių patvarkyti prireikė ne vienerių metų – pirmoji agresija – Austrijos anšliusas – juk įvyko 1938 metais. Ilgi 7 metai iki Aloyzčiaus šūvio sau į smilkinį. Žėsim, gal Putleriui tas skaičius bus mažesnis 😉

14 Responses to “Kada ateina pagirios?”

  1. Pričkus parašė:

    Rusas niekada nemoka.

    • grumlinas parašė:

      Sumoka. Kažkada Visarionyčius padarė klaidą, prijungdamas Baltuijos valstybes prie TSRSo ir įžengdamas į Vokietiją – iki to sovietikai tikėjo, kad jie gyvena geriausioje pasaulio šalyje, po to pamatė, kad pūvantys Vakarai gyvena geriau. Su laiku tas erodavo sovietikų sąmonę nuo tikslo statyti komunizmą iki noro gyventi geriau.

  2. Voldemaras parašė:

    Iš vaikystės prisiminimų: dabartinė karta gyvens komunizme…!?
    Taigi, visi dabar gyvename postkomunizme….

  3. Voldemaras parašė:

    Ką gali žinot- dar viskas prieš akis…

  4. Taškas parašė:

    Aha, tuoj tuoj tam Putlerius 3,14zdec. Tuoj.
    O ans turi net humoro jausmą – IIPK pabaigos 70- mečiui pažymėti suorganizavo paradus, laidas kaip nenugalimoji sutriuškino japonų milijoninę, imperatoriui beliko tik besąlygiškai kapituliuot.
    Humoras tame, kad anei žodžio apie atominę bombą, netgi dvi. Kai amerikosai neįvertina TSRS nuopelnų kovoje su naciais, tai ir Putinas PABRĖŽTINAI daro tą patį.

    Primenu, kad vokiečiai- ne pati durniausia tauta Rusiją įvardijo kaip milžiną ant molinių kojų.
    Kartagina nuo pakeiksnojimų nesugrius. Deja 🙁

    • grumlinas parašė:

      Nu tu ir vėl savo mantrą apie Putlerį-kuris-visus-išdūrė kartoji 😉
      Pamąstyk, kokio galo jis su savo tipo premjeru Medvedevu taip išpiarintą pikninkėlį surengė? Ir seną bičą Jakuniną švystelėjo per bortą?
      Europėnams ir amerikonams aiškinti, kas nugalėjo 2PK aiškinti nereikia, jie ir taip žino, fokiečiai ir džapai gi puikiai žino, kas jį pralaimėjo, tad kam rengti cirkus su užgęstančiomis Armatomis? Laikas jau pamažu susitaikyti ir nueiti į istoriją tam karui.

      • Taškas parašė:

        =Kartagina, sugriuk!!! 🙁
        jei jau rusai jauni pirmokėliai nežino, kas buvo tas Leninas, tai, kad kas nors iš turtingų šalių JAV ir pan. žinotų IIPK istoriją?! Nejuokink. Pas mus dar žino, kol mes gyvi. Kol.

        • grumlinas parašė:

          Vakarėnai žino, kad tai jie nugalėjo Aloyzčių ir džapus, o TSRSas tik prisidėjo 😉

  5. scania parašė:

    Putleris negali kovoti su korupcija, nes be banditų valdžioje jam ragas. Bet negali ir pasikliauti banditais, nes tiems irgi norisi valdžios ir šimtų mlrd. Putleris neturi kam palikt sosto, ir negali sau senatvės apsirūpint, nes jį darys atpirkimo ožiu.
    Viena jam viltis – botoksas iš šarvinio plieno.

    • grumlinas parašė:

      Tam tikra prasme Putleris priėjo liepto galą, nes Vakarai aiškiai įvardija norintys jo galvos. Aišku, botoksinė žiurkė dar gali prikrėsti eibių, bet viskas susiveda į laiką. Kada botoksinė žiurkė bus iškilmingai paaukota.