Feed on
Posts
Comments

Žvelgiant į tai, kas vyksta su Rosijanija ir aplink Rosijaniją, man susidaro įspūdis, kad ta šalis, savo beprotiškais veiksmais įsivariusi save į tarptautinę izoliaciją, civilizuoto pasaulio dabar pamažu stumiama link kažkokio taško, kuriame įvyks esminiai jos pokyčiai. Arba galbūt net pakeitimai. Senukas Kisindžeris jau užsiminė apie tai, beje.
Tas beviltiškas blaškymasis, tai uždraudžiant parmezaną ir chamoną, tai straipsnius Vikipedijoje, tai užsienietiškus skalbimo miltelius tiesiog rodo, kad nebežinoma, ką daryti artėjančio ekonominio piesieco akivaizdoje. Nėra nacionalinės idėjos (duchovni skriepai kelia bent kiek protą naudojančių žmonių pašaipą), galinčio suvienyti tautą, siaubinga korupcija ir totali teisėsaugos erozija, kurias bandoma pridengtio gerojo caro Putlerio kultu, varo visuomenę link visiškos nevilties, kurios rezultatu gali būti arba fašistinis režimas, arba totalus valstybės kolapsas a la revoliucija.
Nors… kai aš pažvelgiu į visus tuos trūkčiojimus, man kai kada susidaro įspūdis, kad vos ne sąmoningai žlugdomas Rosijanijos valdžios ir net asmeniškai Putlerio įvaizdis. Debiliški potvarkiai, vis bloginantys gyventojų padėtį, anksčiau arba vėliau gali išsilieti į paramą Putlerį nuversiančiai chuntai. Juolab, kad tokios chuntos galimas vadovas a la Sergejus Ivanovas jau kaip ir įvardintas. Juk laiko ir resursų Rosijaniją valdančiai klikai iš esmės nebeliko. Ir Putleriui prieš akis arba Hagos tribunolas, arba rūmų perversmas, arba pasitraukimas savo noru dėl sveikatos būklės. Ir čia kažkaip panašu, kad gali būti, jog vieną dieną paaiškės, kad Putleris iš esmės persidirbo ir paskutinių dviejų metų jo veiksmai yra padidktuoti, hmmm, neadekvataus pažiūrio į pasaulį, todėl jis pavargo ir išeina (c)Jelcinas, palikdamas politinio manevro erdvę savo įpėdiniui.
Bet pasaulis jau nebelinkęs tikėti ir pasitikėti Rosijanija. Kartagina turi būti sugriauta.

13 Responses to “Rosijanija bus performatuota?”

  1. scania parašė:

    Rubanditai išsidalins putliandiją į daug mažų zonų.

  2. Pričkus parašė:

    Tegul užsikruša kniūbsti! Kad tik ratilai nepasklistų po pasaulį…

  3. Taškas parašė:

    DuokDie, duokDie, ale nežinau, nežinau… Čia kaip pokario AMERIKOS BALSAS – ant šitų Velykų, vėliausiai – Kalėdų…

    O pasaulį mausto kažkas. Šėtonas koks kokiam arabų šeiche užsislėpęs. Nes tai kas dabar vyksta, naudinga tik arabams.

    • grumlinas parašė:

      Šiaip tai pasaulį valdo arba žydai, arba reptiloidai, priklausomai nuo to, kokia koja iš lovos išlipo Ren-TV vadas 😉
      Vakar per Dožd’ buvo įdomi laida su Inozemcevu, katras yra postindustrines visuomenės instituto direktorius. Rusija sugriauta nebus, tačiau saviizoliacija ją nuvarys į civilizacijos pakraštį

  4. Taškas parašė:

    Was ist das – “ reptiloidai“. Jaunystėj mėgdavau paneles nepatikusias vadint gražiu žodžiu- reptilija. Kol neužšokau ant medikės. 🙁

    • grumlinas parašė:

      Jei nežinai – škias, tai tau ir nereikia žinoti 😉 žėk Ren-TV, ten vsikas aiškiai parodoma

      • Taškas parašė:

        nu, jau dėkui. Reto durnumo toji TV, ir dar tokiu įtaigiu balsu atranda prietrankų kalbančių. Didelė vis tik toji Rasieja.

        • grumlinas parašė:

          Tai va, todėl ir nereikia tų reptiloidų, katrie valdo Ameriką, katra valdo pasaulį 😉
          pagooglink kvadratinėmis raidėmis, tuoj gausi krūvą filmų Jūtūbe apie tai 😀

  5. Tomas parašė:

    Nebūtinai. Šiaurės Korėjos pavyzdys rodo, kad net visiškai uždaroje ir sušiktoje (ekonomiškai, kultūriškai ir pan.) valstybėje, totalitarinė diktatūra gali labai ilgai gyvuoti be visokių ten masinių protestų ir pan. Svarbiausia, kad tavo pavaldiniai tavęs bijotų. Rusija irgi gali panašiu keliu pasukti. Nesakau, kad taip taip ir įvyks, bet toks variantas daugiau ar mažiau įmanomas.

    • grumlinas parašė:

      Š.Korėja yra globojama Kinijos, tad ir gyvuoja. Rosijanija gi pati visokių abchazijų beigi pridnestrovjų globėja, tai garo katilo kontrolė sudėtingesnė, nes nėra kuo remtis. Anyway – TSRSas išsilaikė 70 metų didžiąja dalimi pats savo sultyse, tai ir Rosijanija turi šansą. Nors globalus pasaulis kirs per Rosijanijos elitą žewriai.