Feed on
Posts
Comments

Neseniai Rosijanijos genprokuratūra nustatė, jog Krymo perdavimas Ukrainai 1954m. buvo neteisėtas juridiškai. Aišku, pasaulis tik susižvengė nuo tokių glupstvų, nu bet rosijanams tai dar vienas įrodymas, kad „Krymnaš“. Aišku, sekantis etapas vistiek yra „namkryš“, bet kas gali sutrukdyti rosijanams vis lipti ant grėblio?
Anyway, padrąsinti tokių genprokuratūros išvadų, neįvardinti Rosijanijos Gosdūros deputatai kreipėsi į genprokuratūrą su paklausimu įvertinti, ar teisėtai 1990m. nuo TSRSo atsiskyrė Baltijos valstybės. Aišku, Pribaltika rosijanams visad buvo, yra ir bus rakštis šiknoje, ale vėlgi – lipimas ant grėblio – nacionalinis rosijanų sportas. Genpokuratūra iš pradžių išdižiai pranešė, kad pradeda tyrimą.
Bet čia, matomai, buvo peržengta kažkokia riba. Nzn, kas nutiko, bet atsakymas atėjo iš trijų pusių.
Visų pirma, Putlerio press-sekretorius Peskovas pranešė, kad Kremliuje nesuvokiama šitos iniciatyvos prasmė, t.y. Kremlius čia ne prie ko ir atsižegnoja nuo idiotų. Antras pasisakė liūdnasis arklys Lavrovas, kuris nuo Rosijanijos URMo pranešė, kad su Pribaltikos valstybėmis yra diplomatiniai santykiai ir tarpvalstybiniai susitarimai. Skaityk – URMas antrina Peskovui, kad distancuojasi nuo idiotų. Na ir galų gale pati genprokuratūra, supratusi, kad paėmė falš-startą, paskelbė, kad toks paklausiams turi mažai juridinių perspektyvų, ir išvis iš Gosdūros ateina nemažai prasilenkiančių su sveiku protu paklausimų. Vienžo, galutinis idiotų identifikavimas.
Šiaip visa istorija neblogai sudėstyta TASSo pranešime, o man vistik kyla įtarimas, kad Rosijanijai buvco pasiųstas rimtas signalas, kad šitokie tyrimai kvepia revanšizmu ir šviečia pakartotinės aneksijos propagavimu, tad Putleris savo idiotamas davė komandą „Otboi!“, bo galvos skausmo jam vien nuo Ukrainos pakanka. Juolab, kad panašu, jog į antirosijanišką žaidimą įvedama sunkioji artilerija: organizuojamas tarptautinis tribunolas dėl „Boingo“ numušimo, atsisakyta priimti Dumbaso regioną atgal į Ukrainą Rosijanijai palankiomis sąlygomis, vykdomi antikorupciniai tyrimai dėl futbolo čempionato, aštri Kinijos pozicija bet kokiose derybose. Žėk, dar pradės tirti Rosijanijos valdžios atstovų turtų, saugomų užsineio bankuose, kilmę. Vienžo, panašu į medžioklę su varovais 😉

8 Responses to “Apie rosijanų kliedesius”

  1. scania parašė:

    Užtat eilinių rusų komentarai – nuolatinis grasinimas, žeminimas ir visi kiti „broliški“ pasityčiojimai. Žiūrėkit į rusišką delfi versiją. Ir latviško delfio.

    • grumlinas parašė:

      Nežiūrau ten, bo mano nervai ir širdis silpni, gali neatlaikyti to šūdino rosijaniškų pezėjimų srauto 🙁

      • scania parašė:

        Pasižiūriu. Beje, pagal naują įstatymą delfis atsakingas už visus komentarus. Gal galima pasodinti portalą į kaliūzę?

  2. max parašė:

    na šiaip nesu tarptautinės teisės specialistas, bet mysliju – SSRS ir Rosija lyg ir ne tas pats. Pastaroji buvo viena iš 15 jos dalių. Suprasčiau, kad teisėtumą pradėtų SSRS prokuratųra, bet jos jau nebėra. Rosija tuo metu taip pat paskelbė savo nepriklausomybę. Na tada ta nesama SSRS prokuratūra turėtų imtis ir šio reikalo? Kažkoks briedas. Umom rossiju nieponiat. Ir vierit jei nelzia. Atrodo, kad rusai zatiejali su savimi eilinį eksperimentą. Gerai, kad jie eksperimentuotų taip, kad kitiems galva neskaudėtų.

    • grumlinas parašė:

      Rusija perėmė TSRSo palikimą, taip kad ji lyg ir legali šitokias glupstvas generuoti. Aišku, kitas dalykas – kad pasauliui nuo jų glupstvų jau neramu darosi

      • scania parašė:

        Čia ne jokia na glupstva buvo, o žvalgyba mūšiu. Ienas greit namo persuko, o jei būtume tylėję?
        Va kas buvo glupstva – tai rezultate gavo dar didesnį pasipriešinimą ir sustiprėjusį antirašizmą.

  3. Taškas parašė:

    kiek pamenu iš mokyklos laikų TSRS pateikė Lietuvai notą atseit, o joje tokie reikalavimai:

    1. Немедленно арестовать и предать суду министра внутренних дел Литвы К.Скучаса и нач.политической полиции А.Повелайтиса, „как прямых виновников провокационных действий против советского гарнизона в Литве,
    2. Немедленно сформировать такое правительство, „которое было бы способно и готово обеспечить честное проведение в жизнь советско-литовского договора о взаимопомощи“.

    Neatsimenu, kaip istorijos mokytojas aiškino, kuo tai skiriasi nuo ultimatumo, bet aiškino…

    • grumlinas parašė:

      TSRSas ar Rosijanija – tiesiog skirtingi nusikaltėliškos struktūros pavadinimai. Tipo Cosa Nostra arba mafia