Feed on
Posts
Comments

Klausiausi vakar per BBC beveik ištisai einančių diskusijų apie galimą Škotijos nepriklausomybę. Savotiškai įdomu būtų ta Neprigulima Škotija, tačiau ar tai geriau Europai ir pasauliui – abejoju. Gabalas Vakarų nemažam laiko tarpui iškrenta iš ES, iš NATO, iš Šengeno zonos etc.itd. Suprantamas škotų noras būti neprigulimiems, ale man tai panašu į Žemaitijos Respubliką, nežiūrint mano žemaitiškų šaknų. Per ilga bendra istorija, per didelis ekonomikos, finansų, politikos, karybos ir t.t. susipynimas.
P.S. Palyginau visą tą reikalą su Lugandono ir Dumbasso „referendumais“. Nu taip, kur tik Kremlaius įtaka – „topornaja rabota“ iškart matosi…

7 Responses to “Apie Škotijos referendumą”

  1. scania parašė:

    Škotai – irgi pavyzdys, kaip griūna šalys, kuriose žurnalizdai vietoje žurnalistų

  2. Siaubas parašė:

    Man tokie debatai primena du kalinius, besiginčijančius dėl to, koks prižiūrėtojas geresnis, kai tuo tarpu visos durys kalėjime – atrakintos.
    Škotijai pizė bus nesvarbu su ar be UK. Pagrindinis škotų gambitas – nafta, kuri jų manymu – užtikrins ilgalaikį klestėjimą. Tačiau naftos kainos krenta kraupiais tempais, o tam, kad jos išgavimą padaryti pelningu, reikia daug žinių, kurių Škotijoje tiesiog nėra. Dar visiškai neatmesčiau tokio varianto, kad naftingose Šetlandų salose, atsirastų engiama anglų bendruomenė, kuriai apginti būtų įvesta UK kariuomenė, užtikrinsianti neišvengiamo prisijungimo prie Anglijos referendumo sklandumą. Be to škotai yra giliai komunistuojanti tauta, kurioje nėra nei pramonės, nei inovacijų, nei elementarios verslumo logikos, todėl visokios klejonės apie transformacijas į Europos Singapūrą taip ir liks vietos politikų svaigalais.
    Tačiau su Anglija škotams irgi nepakeliui, nes UK tiesiog miršta – per kelis pastaruosius dešimtmečius iš ten pabėgo visa pramonė, bet kokias viešojo sektoriaus pajamas čia pat suryja neišlaikoma ir nesuvaldoma gerovės valstybė, pati šalis yra akivaizdžiai draskoma vidinių konfliktų (tautinės, rasinės mažumos prieš vietinius, šiaurė prieš pietus ir t.t.), demografinė bei fizinių asmenų skolos statistika yra baisios ir visą tai veda į neišvengiamą Britanijos griūtį.
    Todėl škotų referendumas per daug esmės nekeičia, nes ten jau dabar pizė, po teigiamo atsakymo būtų didesnė pizė, o po neigiamo – ta pati didesnė pizė tik vėliau.

  3. scania parašė:

    Ne. Ne kiek iliuzijų kūrime jų žala, o tame, kad per jų melus neliko jokio šanso tautai ŽINOTI. Galioja ir Ukrainai, ir Lietuvai, o jau Rusija – pavyzdynis pavyzdys, kaip viskas griūva.

    • vyr parašė:

      Niekada nedėk F raidės ant atsidarančių durų 🙂