Feed on
Posts
Comments


Ikonos ir georgijevskoslentočkos… Religija ir karinė isterika – du Rusijos atramos stulpai. Trečias – naftos ir dujų eksportas.

23 Responses to “Rusijos kosmonautika visu grožiu”

  1. Rytis I parašė:

    O kažkada Gagarinas sakė, kad dievo nėra 🙂 O bet propaganda yra toks „menas“, kuriame puikiai dera visiškai skirtingi dalykai – kosmosas ir religija, komunizmas ir religija, tiesa ir melas.

  2. Taškas parašė:

    Dėl vieno stulpo gavo pendelį – 50 milijardų, taigi, šis tas, daugmaž SOCHI 2014.
    Sako, mes skusimės, be to, net tarptautinės sutarties neratifikavę ir pan. Molodiec JUKOS!

    Nors mūsų proto bokštai nedaleidę Ivano prie vamzdžio, dabar padėję priartėti prie bankroto Orlen Mažeikiai (priešas Nr.2 gi) gal netrukdys, kad nusipirktų Nazarbajevas – Putino vasalas… vargiai… vargiai.

    Rusijoje sukeltą ir pakilusią PATRIOTIZMO bangą galima ir isterika vadinti. Tik visiški asilai gali nepripažinti, jog KGB pulkininko reitingai virš 80 procentų. O tų asilų, oi, kiek daug. Deja.

    Kad Rusijos PATRIOTIZMAS =panrusicizmas, new imperializmas ar dar kas ten nelabai ir svarbu. Tik mes sugebam UŽSLAPTINTI tokią slaptą 🙂 žinią – RUSIJA norėtų ir nori susigrąžinti visas savo buvusias imperines teritorijas- net tas, kur turėjo autonomiją- Lenkijas ten ir Suomijas visokias.

    Kaip senais laikais sakydavo – jesli partija prikažiet i v cerkv pojdiom družno. Toki jau tie rusai yra.

    Obama arba visai durnas, arba visai ne demokratijas norėjo įdiegti Egipte, Irake, Sirijoj ir kur ten dar.

    Dievaži, nenoriu Rusijos, bet tikrai norėčiau, kad ir mūsų Prezidentas būtų mokinęsis KGB kursuose. Ir po tik -būtų PATRIOTAS.

    • Rytis I parašė:

      Aišku, kad rusai nemokės 50 mlrd. kompensacijų. Nuo kitų metų gali bandyt užšaldyt Rusijos aktyvus užsienyje. O bet to paprasta išvengti: užtenka, kad valstybinių kompanijų akcijos priklausytų mažiau nei 100% valstybei. Vienžo pergalė, nors panašu jog pakolkas „popierinė“ pergalė. Ir tai gerai. Bus dar teismai.
      Šiaip įdomiai čia. Europietiški teismai lyg atsibudo – po 10-ies metų nagrinėjimo staiga išsisprendė Jukos, iš naujo nagrinės Litvinenko bylą. Antonovą su Baranausku vėl prisiminė. Tiesa, su šitais gal viskas gerai, pagal eilę, bet va tik Lietuvai jie dabar turbūt reikalingi kaip zuikiui skėtis…
      80 proc. patriotizmo? Turiu paaiškinimą: 80 proc. rusų niekada nebuvo užsienyje, todėl jie apie nieką taip stipriai nesvajoja, kaip apie geležinę uždangą 🙂
      http://newsland.com/news/detail/id/648838/

    • grumlinas parašė:

      Rusija pamažu, bet užtikrintai spaudžiama į kampą. Ateis metas – bus rasta būdų, kaip tuos lemejardus pajamti. Kaip ir Litvinenkos byloje šviečiasi FSB agentams paruoštų sąskaitų konfiskavimas. Rusijos „elytas“ perdaug susijęs su Vakarais, kad ilgai pakęstų režimą, kuris kelia grėsmę „elyto“ bapkėms
      Kaslink patriptizmo – nenorėčiau, kad patriotais būtų vadinami visokie zuokai ar rolandaipaulauskai, pučiantys į Kremliaus dūdą

      • Rytis I parašė:

        Iš matyto durnadėžėj (SeimoTV): šiandien vyko visai net įdomi A. Ilarijonovo paskaita Seime (mh, gal skirta 1PK pradžiai?). Apie šiuolaikinio hibridinio, nekonvencinio karo atmainas. Tai va, tokie zuokiai, rolandai ir dar ne vienas iš dažnai pas mus besireiškiančių veikėjų tokiame kare, manau, vaidintų labai svarbų vaidmenį:
        „Su priešo kariais turi būti taip kovojama, kad būtų palaužti jų psichologiniai gebėjimai. Vietoj tiesioginio oponento sunaikinimo naudojama jo lėto supūdymo strategija. Nuo aukštomis technologijomis ir ginkluote pagrįsto karo pereinama prie kultūrinio–informacinio konflikto. Lygiai taip pat nuo reguliaria kariuomene pagrįsto karo pereinama prie konflikto, pagrįsto specialiosiomis pajėgomis bei ginkluotais civiliais. Nuo simetrinio karo judama link asimetrinio. Svarbiomis tampa ekonominės, ekologinės, technologinės, informacinės, kultūrinės kampanijos. Nuo laike apibrėžto ir riboto karo einama prie nesibaigiančios nuolatinio karo būklės“

        • grumlinas parašė:

          Na taip, formuojamas mentalitetas „Nu ir ką tas ESas ir NATOas mums davė? Ir išvis prie ruso geriau buvo!“

          • Taškas parašė:

            Nuliūdinai su tuo 100 procentų. Taip, teismai dar bus, bet gi kažką „mūsiškiai“ komentavo, kad jau jau ĮJUNGIAMAS delspinigių skaitliukas…Aišku, RF samdysis brangiausius advokatus ir t.t. Betgi – 50 milijardų USD – tai jau ne lyg tol buvusios „SANKCIJOS“ (kabutės – kubu 🙁 )

            Sutinku, kad spaudžiama pamažu. (pamažėliais kvadratu). Kad – užtikrintai irgi, bet tik … ŽODŽIAIS. Nors apie tai -„Rusijos “elytas” perdaug susijęs su Vakarais, kad ilgai pakęstų režimą, kuris kelia grėsmę “elyto” bapkėms“ – kažkaip nepagalvojau. Nado podumatj 🙂

            Zuokas – nors berods buvęs KRASNAJA ZVIEZDA korespondentu – pats DIDŽIAUSIAS PATRIJOTAS ant Lietuvos iš jaunųjų politiku. Jis mąsto visai kitomis kategorijomis nei ten koks Adomėnas … kažką ten rašė, kad Šopeno gatvė tai visai ne lenkų kompozitoriaus …ir tai šitokioje situacijoje, kai strateginis partneris Nr.1 = prie6as Nr.2.
            Zuokas su milijonų čumadanais bėgo gi ne Maskvon, o Warszawon 🙂

            • grumlinas parašė:

              Zuoku aš netikiu – jis yrA perdaug gudrus, kad būtų sąžiningas. Ir nori patikti visiems, kas neįmanoma. Visa laimė – nebarsto saldainių iš sraigtasparnių, t.y. dar turi šiek tiek proto.
              Anyway – visas šitas kipišas su strateginiu priešpartneriu tik iki pirmop rimto NATO/JAV riktelėjimo, kad laikas baigti cirkus. Tiesiog mums leidžiama šiek tiek išsiburbuliuoti.

            • Taškas parašė:

              Sutinku, kad Zuokas – chitruolis. Toks suktas priedo. Jam pvz. užtektų proto iš lošimo automatų savininkų paimti „paskolą“ tuos pačius 300 TŪKST. Lt, bet tai padarytų taip, kad vse koncy v vodu.
              Gelvonas, (kuris visada pabrėžia, kad kirčiuot jo pavardę kaip balvonas) tikrai ne pats kvailiausias – Šiaurės miestelyje ką išdarinėjo, irgi gudrutis, bet ne kitruolis.
              Labai gaila, kad AZ antspaudo NIEKADA neatsiplaus. Nors būtent jis PIRMAS pradėjo viešinti didžiausias paslaptis – KOKIAS GI ALGAS MOKAM VALDŽIAŽMOGIAMS= „mūsų – LIAUDIES- tarnams“ mes – plebsai ir runkeliai. Su geltonaisiais dviračiais AZ mums parodė, koki mes runkeliai, bet NIEKADA to nepasakė.

              etc.

            • grumlinas parašė:

              Manyčiau, kad presidento rinkimai parodė, kaip žmonės iš tikrųjų žiūri į zuokius ir panašius tuščiabartškius. O tiesioginiai merų rinkimai, žėk, dar visai Zuokuolos-vienintelio-tinkamo-Vilniaus-mero įmyžą gal sugriautų 😉

            • Rytis I parašė:

              Kad buvo „Krasnaja Zviezda“ korespondentu, girdėt neteko. Čia toks saldafoniškai-patriotiškas tiesioginio pavaldumo turbūt leidinys? Nu va, ten reiškias pirmus savo universitetus ir gavo… Paskiau berods kiek karo korespondentu pabuvo, dar berods kokioj „Respublikoj“ patarnavo, pasikrapštė ir netrukus išėjo bizniuko daryt 🙂 91,93-ųjų Lietuva – tas pats, kaip serialas „Prestupnyj Peterburg“…

  3. Taškas parašė:

    Dar dėl AZ. 1999 metais į bendrovę, kurioje dirbau atvažiavo susitikimui su rinkėjais liberalai. A.Gricius, G.Babravičius – tai žinomi tada politikai ir dar keli visai žali, tarp jų – G.Steponavičius ir A.Zuokas. Juos ilgai maišydavau ne tik aš, kažkaip jie panašūs išvaizda.
    Vienas toks kolega bendradarbis, kaip vėliau paaiškėjo, maždaug 10 kart už mane gudresnis ir gal du kart protingesnis sakė – čia Vilniaus brigados statytinis. Už jo mokslus ana apmokėjo, remė ir remia, kad ateityje – kai baigsis pradinis kapitalo kaupimas turėtų saviškį valdžioj.
    Nors užmušk, nepamenu apie kurį Jonas kalbėjo. Greičiausiai vis tik apie Artūrą.

    Gal 2005 m. užšokau ant Zuoko blogo. Buvo tikrai klestintis, nors maždau pusė komentarų buvo – Zuokai, tu vagis, bet kita pusė – oho, kokia chebra rinkdavosi.
    Vat, nuo tų laikų matau ir teigiu – AZ yra tikrai ASMENYBĖ. Su savo mąstymu, dažnai netikėtu, bet visai kitom kategorijom nei kiti. Politinėse intrigose – mokąs netikėtai eiti žirgu. (kaip sumovė konservatorius su atstatydinimu, pats „netikėtai“ inicijavęs procesą) Ir … labai painių finansinių suktybių meistras. Betgi – NUPIRKO Meko kolekcija VMS valdant konservų merui. Arba VEKS. etc.

    Deja, dėmės jau nenusiplaus. Vargu net ar dalyvaus sostinės mero rinkimuose – nors pats gal pirmasis jų reikalavo jau ne vieną DEŠIMTMETĮ.
    Jei juos laimėtų Šimašius būtų gal ir neblogai. NeduokDie – jei Adomėnas.

    • grumlinas parašė:

      Tai va, netikiu aš AZ, nors tu ką. Chytras jis perdaug.

      • Taškas parašė:

        Suagituosiu. Nu, agituosiu, nors kuolą 🙂

        • grumlinas parašė:

          Tuščias grajus 😉 kaipo Aukštaitijoje gimęs Vilniaus žemaitis, gyvenantis Kaune, esmi biškį užsispyręs kaslink man nepatinkančių asmenų 😉

    • Rytis I parašė:

      Lietuvaičiai šiaip yra toks įdomus narodas . Pagal apklausas dauguma pateisina kyšius, didelė dalis už kontrabandą, džiaugiasi atseit „chytrais“ vadovais, o paskum keikiasi kad šiknoj visi sėdi… Nu nebūna taip – arba visi prieš klanus, švogerystę ir korupciją, – arba visi… nu ten pat 🙁

      • Rytis I parašė:

        .. ir gal kiek netikėtas palyginimas su palestiniečiais. Štai vėl pranešė, jog Izraelis sugriovė eilinę mokyklą. Hamas’as stato raketas šalia mokyklų ir paskiau verkia dėl sugriautų mokyklų ir ligoninių:
        https://www.youtube.com/watch?v=zHSMkY9m_kA
        Demonstruoja visam pasauliui nužudytus vaikus, o bet auklėja „šachidų“ dvasioje:
        https://www.youtube.com/watch?v=2oidT1dIy64
        (galima žiūrėti be garso, ten yra titrai)

        • grumlinas parašė:

          Hamazas turi būti sunaikintas. Tik va bėda, kad kartu su juo turi būti sunaikinta jo bazė, t.y. koks 70% palestiniečių. Deja… 🙁

          • Rytis I parašė:

            Šiaip tai čia atskira nemažiau įdomi tema. Įdomus net ne pats Hamaz’as, Cachalas ar konflikto priešistorė, – o tai, A) kokiom aplinkybėm konfliktas vėl įsiliepsnoja (keli nužudyti jaunuoliai ir radikalūs politikų pareiškimai iš abiejų pusių?) ir B) kam tas konfliktas dabar naudingas ir galimai kas jį organizavo (Rusija?)
            p.s. Rusija berods iki šiol nepripažino Hamas’o teroristine organizacija, o jo vadovai dar neseniai lankėsi kremliuje…