Feed on
Posts
Comments

Apie vegetarus

Kažkada žmonija išsikovojo padėtį mitybos piramidės viršūnėje. Dabar gi vegetarai nusirito piramide žemyn.

12 Responses to “Apie vegetarus”

  1. Taškas parašė:

    Vegetarais gali būti ir … žmogėdros. Na, beveik tokie. Adolfas Aloisevičius buvo toks. Kankindavo Geringą arba vegetariniais pietumis arba (jei anas valgydavo bifšeksą) kalbomis apie lavonėdžius.

  2. Rytis I parašė:

    Aukštai kilęs žemai krenta.. Sąmokslo teorijų mylėtojams. Labai net gali būti jog visi žaliavalgystės judėjimai naudingi pirmiausia tikriems „plėšrūnams“, kurie linkę likusią civilizuotos žmonijos dalį nugrūsti į piramidės pačią apačią, na kažkur šalia pelėnų. Pelėnų visuomenė lengvai valdoma, išsprendžiama pasaulinė maisto trūkumo problema, piramidės viršūnėje nėra konkurencijos…

  3. Saulius parašė:

    Sveikuoliai taikosi į jautieną. Internetuose ir lietuviškoje televizijoje (ne per seniausiai girdėjau) skleidžiama žinia:
    Kaime karvė kalta dėl užlietų krantų. Atimti karvę!
    Ir bandė pagrįsti kažkokiais tai neva skaičiais, tipo 1kg jautienos užauginti reikia kažkiek ten žemės (tinka žodis „užsieniečių žemės“ 😀 ), kažkiek kitokių resursų.
    Įdomu būtų pamatyti veganą, dirbantį stroikėse, su kastuvu ir pan. Na veganai visokie tai ofiso planktonas, supermamytės. Gal klystu, bet gyvo dirbančio ne klavišų spaudinėjimą ar pezėjimą ekrane, vegano nemačiau.

    • grumlinas parašė:

      Yep, veganizmas ant Lietuvos būtent ir yra potencialios kačių maisto žaliavos, tfu, ofiso planktono, gyvenimo būdas. Šiaip ta veganizmo propaganda turi tam tikrą prasmę – mažinti mėsos naudojimą, taip leidžiant išlaikyti niekam nereikalingus kreaklus, kuriuos šiaip reikėtų utilizuoti karuose.

      • andu parašė:

        Viskas iš dyko buvimo. Suprantu, kodėl kokie nors indai vegetarai – ten pas juos daug augmenijos, o dėl karšto ir drėgno klimato mėsą galima išlaikyti šviežią vos keletą valandų. Bet va jei kas sugebėtų įskiepyti veganizmo idėjas eskimams ar čiukčiams, kur česnako skiltelė prilygsta auksui….tas būtų vertas Nobelio premijos 🙂

        • grumlinas parašė:

          Na, pradžiai reiktų Čiukčijoje-Eskimijoje pakankamai augalų auginti. Nors – visi tokie svekuoliai niekad nesuka galvos dėl to, kaip atrodo reali situacija, jiems tiesiog paduok jų žoleles

          • Saulius parašė:

            „svekuoliai niekad nesuka galvos dėl to, kaip atrodo reali situacija,“
            Būtent ir be trenktuolių vis daugiau žemių išdirbama, lankausi keliuose kaimuose dažnai ir kitur matau tendencijas:
            pievos, laukai verčiami dirbama žeme, vis daugiau reikia užauginti per tuos mėsėdžius augalų.
            O realiai jei mėsą padarys prabangos preke (realia prabangos, kaip buvo cukrus prieš 100 metų ar bulvės kažkada irgi), tai sveikuolių smegenys be pilnaverčio maisto nesuvirškina, kad kaloringą mėsą reiks pakeisti dar didesniais intensyvaus augalų auginimo plotais.
            Šiandien prie vienkiemių pievos, didelis kiemas, rytoj peržengi namų slenkstį, ir iš karto dirbamoje žemėje atsirandi.

  4. andu parašė:

    Vegetarai, sukos, nevalgo gyvūnų, dar blogiau – jie juos apvalgo…