Feed on
Posts
Comments

Staiga ištikus sąžinės priepuoliui, prisiminiau, kad dar liko nepaviešintos fotkės iš apsilankymo šalia Alcudia esančiuose senovės romėnų miesto Pollentia griuvėsiuose (šiaip už kelių kilometrų esantis Pollenca miestas buvo įkurtas buvusių Pollentia gyventojų 😉 , bet gruvėsiai yra būtent šalia Alcudia)
Įėjimas į griuvėsius mokamas, lygtai 6EUR, bet už tuos pačius pinigus galima aplankyti ir prie Alcudia bažnyčios esantį Pollentia muziejų. Šiaip tai tas muziejus mizernas, vienas didelis kambarys, fotografuoti neleidžiama. Aha, ir dar – muziejus užsidaro bene 13:00, griuvėsiai 14:00, taip kad reikia ten vykti anksčiau.
Esu nemažai matęs tų senobinių griuvėsių, bet kiekvieną kartą man įdomu lankyti tokias vietas. Retrogradas kiba? 😉 Dalis griuvėsių atkasta, dalis dar po žeme. Pasižiūrėjus netoli bažnyčios esantį atkastą griuvėsių kvartalą, reikia keliuku paeiti kokį nepilną kilometyrą link buvusio amfiteatro. Šalia amfitetaro radau mandarinmedį, apkibusį pernykščiais vaisiais. Paragavau – skanūs 🙂 Paskui neskubėdami grįžome atgal ir spėjome kaip sykis prieš pat uždarymą.


4 Responses to “Pasivaikščiojimas po Pollentia”

  1. Voldemaras parašė:

    Gražūs vaizdzialiai…:)