Feed on
Posts
Comments

Štai ir išaušo paskutinė mūsų išvykos į Anglijos gilumą diena. Planas buvo toks – keliamės, pusryčiaujam, susidedam daiktus, paliekame juos viešbučio saugykloje, einame aplankyti Mados muziejaus, paskui Romėnų pirčių, pasivaikštome, pavakare pasiimame daiktus iš viešbučio, geležinkelio stotin, traukinin ir tū-tū-tūūū į Londoną.
Viskas vyko iš esmės pagal planą. I truputį toliau nuo centro esantį Mados muziejų ėjome neskubėdami, nes kelias vedė į kalvą – Bathas labai gražiai jose išsidėstęs. Pakeliui biškį pafotkinau, bet oras nebuvo labai tam tinkamas 🙁 Pačiame muziejuje nusipirkome bendrus bilietus ir į Romėnų pirtis po 15.75£. Muziejus įsikūręs Asamblėjų Rūmuose, kur anksčiau vykdavo (o ir dabar tebevyksta) baliai, tad buvo įdomu apeiti tikrai gražias sales. Viskas paprasta, bet labai skoninga. Mados išdėstytos rūsyje, lankytojai gauna audiogidą, kuris kažką įdomaus pasakoja, bet man neužtekop kantrybės išklausyti – vistik mada nėra tai, nuo ko aš alpstu 😉 Vienas įdomus dalykas – yra nedidukas kambariukas su veidrodžiais ir keletu moteriškų bei vyriškų senobinių aprėdų, kuriuos galima apsivilkti. Iš viso to gėrio pagal dydį man tetiko tik cilindas 😀
Apžiūrėję muziejų, nužygiavome atgal į miesto centrą, kur aplankėme Romėnų pirtis (bet fotoreportažas apie jas išeis atskiru įrašu), dar truputį pasivaikščiojome, papietavome neblogame pabe, aplankėme tikrai nuostabią Batho katedrą ir galų gale nuėjome pasėdėti miesto parke ant Avono upės kranto The Grand Parade. ten ir sulaukėme vakaro, kai galima buvo grįžti namo Londonan.

5 Responses to “Britanijos įspūdžiai [11A]: Bath, 2012-10-30”

  1. Ele parašė:

    Bath katedros eksterjere matėtė pavaizduotus žmones lipančias kopėčiom į dangų? Nice 🙂

  2. Taškas parašė:

    Du klausimai – durnas ir nachališkas (lietuviškas) :

    1. Ar parduotuvikėse 2 ir 4 tie ažūriniai viršlangiai originalūs, ta prasme natūralūs- medžio ar plastiko? Gal yra foto, pagal kurį galima tai nustatyti.

    2. Kiek tamstos išleidote svarų muziejams? Suma, jaučiu, bus verta komplimento 🙂

    • grumlinas parašė:

      1. Ten medis, kiek mačiau iš kelių metrų atstumo
      2. Realiai ne tiek jau ir daug žmogui:
      Taueris 21£
      Stounhendžas+Solsberio katedra 24£
      Batho Mados muziejus+Romėnų pirtys 15.75£
      Gamtos istorijos, Technikos, Viktorijos+Alberto, Tate Britain buvo nemokami, jei nelankai specekspozicijų po 20£ 😉 Na, paaukojau ten kai kur po 3£ plius schemos 2.5£, t.y. viso ~11.5£
      Totalas bus 72.25£ žmogui, t.y. kažkur ~300LT

      • Taškas parašė:

        Jei tie langai mediniai – fantastiškas darbas, šitoks ažūras…Tokį pralenktų gal tik japonai su savo pertvarų iš medinių lyštvelių raštais.

        Na, 300×2 ar 3 . Pagirtina 🙂