Feed on
Posts
Comments

Na štai, atėjo eilė užbaigti Solsberio įspūdžius, pateikiant fotoreportažą apie Solsberio katedrą. Labai gražus statinys, tikrai vertas tiek apžiūrėjimo iš išorės, tiek apsilankymo viduje. Katedra pastatyta, kai tarp Old Sarum’e gyvenusių kariškių ir dvasiškių įtampa išaugo tiek, kad kažkurie turėjo pasitraukti. Pasitraukė dvasiškiai, tačiau su visa katedra – Old Sarum’e stovėjusi katedra buvo išardyta ir jos akmenys panaudoti statant Solsberio katedrą. Na, o paskui katedrą atsekė ir kiti Old Sarum’o, kuriae drastiškai trūko vandens, gyventojai, taip kad viskas baigėsi labai gražiai.
Įdomu tai, kad 2PK metais vokiečių lakūnai labai preciziškai subombordavo Solsberio priemiestyje buvusią aviagamyklą, gaminusią „Spitfaerius“, tačiau po to miestas niekad nebebuvo bombarduojamas – 123m aukščio katedros bokštas buvo puikus orientyras.
Apsilankymas katedroje mokamas, tačiau bilieto kaina mums buvo įskaičiuota į Stounhendžo turo bilieto kainą. Viduje yra moteriškės, kurios organizuotai grupei gali papasakoti apie katedrą, tačiau mes bevelyjome slampinėti savarankškai. Kas įdomaus? Be abejo, pati katedra su vitražais etc.itd. Labai graži keturių šakų krikštykla, kurioje atsispindi katedros interjeras. Du puikūs modeliai (turiu silpnybę modeliams 😉 ): Old Sarum’o ir katdros statybos. Sudomino stiklinė prizmė, kurią vieno menininko atminimui išgraviravo jo brolis. Specialioje saugykloje saugoma viena iš 4 išlikusių Magna Carta kopijų, bet ten fotografuoti uždrausta.
Nemažai moderniojo krikščioniškojo meno kūrinių, kurie net manęs nesunervyjo. O šiaip tai verta apsilankyti.

Comments are closed.