Feed on
Posts
Comments

Koks tarp jų ryšys? Ogi, anot islandų inžinieriaus Garry Lavin, be pintinių Stounhendžas nebūtų pastatytas. Hmmm, besidomintiems istorija gana įdomus skaitinėlis.

13 Responses to “Stounhendžas ir pintinės”

  1. Njaa parašė:

    Tu žmogas gudrus – paaiškink, kodėl anie visi pusplikiai? Bandau sugalvot logišką paaiškinimą, ale nu nikaip.

  2. day parašė:

    Sveiki. Mano patyrimas man kužda, kad nupieštas akmens luitų gabenimo būdas labai jau trapus, sveria gi jie nemažai…….

  3. vdooo parašė:

    Idėja tai gal visai ir nieko taip nuridenti stambiagabaričius daiktus. Tikrai, jei tik nesvertų jie ten po kokius 30 tonų..
    O iš šalies žiūrint, įdomūs tie mūsų istorijos vadovėliai. Istorija patogiai padalinta amžiais ir kuo amžius primityvesnis, tuo silpnesnė civilizacija (nors milžiniški artefaktai akis bado). Gal teko žiūrėt dokumentinį apie Egipto piramidžių statyboje naudotus žalvario įrankius šlifuojant granitą, bazaltą? Paklauskit paminkladirbių! Įdomiausia, kad aksioma vadovėliuose – dabartinė civilizacija yra pirmoji su tokiu techniniu lygiu. Greičiau sakyčiau pirmoji, kurią atsimenam. Kaip tyčia šiandieną aptikau įdomią nuorodėlę su paveiksliukais:)
    http://green-buzz.net/science-technology/five-ancient-finds-that-re-write-history/

    • grumlinas parašė:

      Cementą išrado romėnai (nors šiaip lygtai perėmiš egiptiečių), naudojo kelsi šimtus metų, po to buvo viskas pamiršta po Senovės Romos griūties, o XIXa. vėl „išrasta“.
      Filmų esu matęs daug, primink pavadinimą

  4. vdooo parašė:

    Teneišgąstina šiek tiek mėgėjiškas dokumentinio pristatymas..
    Jų yra daug dalių. Pirmoji bus čia. Tiesa, ta pati grupė ir Meksikos piramides panašiai tyrinėjo. Visiems savo rate visada rekomenduoju pasižiūrėti šitas serijas, bei apie vandens struktūros paslaptis, nors ten jau kita tema 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=Y74mqM9McIA

    • grumlinas parašė:

      Civilizacijos vystosi spirale. Nenuostabu, jei tai toks atvejis

      • vdooo parašė:

        Nebepamenu, ar ne Leninas taip teigė? Tik neaišku kuo remiasi toks teiginys. Viena civilizacija – sutinku. Bet tai visai kitos civilizacijos apie kurias apskritai menkai težinome, o dar plačiai teigiama, kad mes – pirmoji. Nors toks jausmas, kad mažai kam ir terūpi tiesa, kad piramidės pastatytos senovės egiptiečių, ar netiesa.
        Žodžiu, jei norit netrukdomai pasižiūrėti, siūlyčiau paieškot torentuose ar rutube, jų tyrinėjimai sutraukti į 6 dalis po 20 minučių. 🙂

        • grumlinas parašė:

          Tai klausausi fone iš jutūbės gabalais, nes paveiksliukas maždaug aiškus 😉

          • vdooo parašė:

            Malonu kad busiu sudomines 🙂 turiniingo ziurejimo! Jei gyvenciau Kaune nepatingeciau uzvest visa DVD! :-]