Feed on
Posts
Comments


Kai kada mano mintys tokiom stepėm klajoja, kad baisu, jog iki kokios Mongolijos nenuklystų… Tai va, bežiūrinėdamas savo HDD turinį sekančio mėnesio galerijai užpildyti, kažkaip susimąsčiau, o koks gi mano pirmas matytas anime filmukas. Ne-ne, ne „Batuotas katinas“ (1969), nors ir jį mačiau gerokai seniau, nei daugelis mano skaitovų (čia aš tipo giriuosi 😉 ). Kas tuomet nustebino – visiškai kitoks piešimas nei tarybiniuose multikuose – ten buvo daugiau realizmo, o anime – tos dyyydelės akys ir šiaip kažkas visiškai kitaip.
Prisiminiau tik filmo pavadinimą „Saulės princas“, truputį siužeto ir kažkiek scenų. Pagūglinam ir – voilia – pasirodo, tai „Horus: Saulės princas“ (1968). Teisingiau, tik įtariau, jog tai tas filmas. Teko biškį pa(c)opyleftinti, bet galų gale peržiūrėjau. Pasirodo, TAS. Aišku, kiek kitoks – mačiau jį juodai-baltą televizoriuje (ta pačia proga sveikinu visus, turėjusius „Taurus“ rausvo medžio korpuse), įgarsintą rusiškai. Dabar gi – spalvotas, įgarsintas jajoniškai, su angliškais subtitrais.
Rekomenduoju – po 40 metų peržiūrėjau su malonumu.

8 Responses to “Taip buvo: pirmasis mano gyvenime matytas anime filmas”

  1. Voldemaras parašė:

    Kiek prisimenu, tai mano pirmas pilnametražis multifilmas( tada taip vadinosi) buvo Walt Disney „Snieguolė ir septyni nykštukai“. Kadangi tuo metu TV ant Lietuvos dar nebuvo(!), tai su mama žiūrėjom kinoteatre „Baltija“ ( po to pervadintas į „Pionierių“, dabar Lėlių teatras). Bet tas buvo taip seniai…

    • grumlinas parašė:

      Dėl tų „pilnametražių multifilmų“ – tikrai neatsimenu, kurį mačiau pirmą. Multikus žiūrėdavome dar Lietuvos TSR Mokslų Akademijos aspirantų bendrabutyje pas kaimynys, kurie jau 1965 turėjo televizorių

  2. Taškas parašė:

    Aš irgi nukvakau, bet kitaip 🙁

    • grumlinas parašė:

      nu kaipgi? *priima Zosės ciekawos pozą*

      • Taškas parašė:

        Su pirma mano paties perskaityta knyga- A.Tolstojaus apie Buratiną. Po daugel metų radau būtent tokį patį leidinį ir padovanojau tėviškėje kaimyno šešiametei dukrelei.
        Nusiviliau, nebsulaukęs reakcijos, tiksliau tokios, kokios tikėjausi…
        nepadarė įspūdžio nei Karabasas Barabasas, nei Kvailių šalies mėnulis, nei pasodintas pinigėlių medis…
        Paikeitė laikai, deja 🙂

  3. Polububijus parašė:

    Mano pirmas tai Jack to Mame no Ki buvo 🙂