Feed on
Posts
Comments

Kadangi šiandien visa tautiškai nusiteikusi Lietuva švenčia Valstybės dieną, tai prie to nutarėme prisidėti ir mumi su brangiausiąja. Dar anksčiau buvome apmąstę, kad labai jau seniai buvome pasivaikščioti Kauno senamiestyje. Tad sėdome Kibiruxan ir nuvykome Rotušės aikštėn. Apsukau ratuką, papyškinau nuotraukų – tokių mažiau meniškų, labiau dokumentiškų, nes esu pasižiūrėjęs, kad Kauno realiai nesu fotografavęs – vienas kitas kadras. Tai reiks pamažu tą trūkumą šalinti 😉
Kol aš blaškiausi po Rotušės aiktę, mano brangiausioji visai neplanuotai susitiko su savo ex-klasioke, kuri Rotušės aikštėje turi restoraną/smuklę (jo, jo, būtent taip ir vadinasi) „Antis“. Nepuolu reklamuoti, bet vietelė, įsikūrusi rūsyje, tikrai verta dėmesio dėl gero interjero ir puikios virtuvės. Tai susėdome trise, paskui prisijungė ex-klasiokės vyras, pasikavinom-pasiarbatinom. Toks tingulys beigi gerumas paėmė, kad net nuotraukas pabandžiau kelias naujobiškas – ryškus tik antrinis priekinis planas, o pagrindinis tolimasis išplaukęs. Gal ir fignia, bet eksperimentus irgi kartkartėm reikia daryti 😉
Pasišnekėję apie ūkį, gyvenimą beigi bites, mudu su brangiausiąja patraukėme Vilniaus gatve, kur vėlgi šiek tiek pafotkinau tokiam real-reportažo stiliuje. Žmonių nedaug, aiškiai visi užpakalius kur nors vandenyje mirko.
Bevaikštinėdami užklydome prie japniško restorano, kur ir nutarėme papietauti. Galbūt nelabai patriotiška per Valstybės dieną valgyti japoniškus patiekalus, ale kad nei cepelinų, nei šaltibarščių tikrai nenorėjome. Na, aišku, už Tėvynės išdavystę tuoj pat buvome nubausti – teko valgyti lazdelėmis. Kadaise esu tą bandęs, bet įspūdžiai buvo greičiau negatyvūs. Na, bet susidorojome, o sau pasižadėjau prie progos pasitreniruoti daugiau – vis smagiau, kai kažką moki 😉
Bevalgant apsižiūrėjome, kad jau kaip ir būtų galima vykti namo, tad eksursiją pabaigėme. Nors yra planų dar nekart pasivaikščioti ir pafotkinti.

O dabar kelios fotkės su komentarais

Foto-eksperimentas; Rotušės aikštė (c)grumlinas

Foto-eksperimentas: turistus vulgaris (c)grumlinas

Viens-du-trys, viens-du-trys… (c)grumlinas

Heavy load (c)grumlinas

Tikrai labai ekonomiškas viešbutis (c)grumlinas

Cerosine Tower – čia kadaise buvo žibalo parduotuvė 😉 (c)grumlinas


Pasivaikščiojimas po Kauno senamiestį 2009-07-06

19 Responses to “Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena”

  1. Eugenijus parašė:

    Is vienos virtuves tieisiai i kita?:)

    O apie karaliu Mindauga…. 😀
    http://www.lietuviais.lt/straipsnis/kitos-temos/Karalius-Mindaugas-nie
    ksybes-kultas-1.php

  2. xminde parašė:

    Lazdelės yra gerai :), bent kartą savaitėje tikrai ką nors jomis valgomo pačirškinu :).

  3. xminde parašė:

    Gražus tas mūsų Kaunas, tik vat ant tamstos pentaxo matricos dulkė sėdi !!!

  4. Eugenijus parašė:

    Man tai jomis ne velnio nesigauna valgyt 🙂 Viskas krenta lauk pusiaukeleje iki burnos 😀

  5. grumlinas parašė:

    -› Eugenijus – esu tą straipsnį skaitęs, tik gal į viską žiūriu kiek ramiau – TUO metu TAIP vyko valdžios paėmimas ir išlaikymas. Pasiskaityk apie visų Europos valstybių pradžią – kraujas, išdavystės, niekšybės… Tad nereikia iš Mindaugo Karaliaus nei daryti stabo, nei daryti pabaisos. Viskas savo vietoje
    O lazdečkos normaliai – bikį susikryžiuodavo, bet valgėm gana šustrai 😉

    -› xmindė – nu pabandėm pavalyti, bet, įtariu iš algos teks grafitinį šepetuką pirkti 🙁

  6. Eugenijus parašė:

    Bat stai su stabu kaip tik ir perlenkiama 🙂

  7. grumlinas parašė:

    Na, čia jau ne aš perlenkiu 😉 Matai, valstybei reikalinga šerdis. Rusija kadaise turėjop Petrą Didįjį, dabar bando tą padaryti su Stalinu; vokiečiai – Bismarką etc.itd. Todėl ir gimsta stabai.

  8. xminde parašė:

    CItata – „Taigi Mindaugo tapsmas karaliumi buvo iš esmės verslo sandėris…“, Išvardinkite, man bent 3 pasaulio valstybes kurios gimė natūraliai, tautos valia, o ne vieno ar grupės žmonių interesų įgyvendinimo pagrindu :)? Idealizavimas – tai viena iš masių valdymo formų… Taip, kad, jei žiūrėti iš to kanto, tai nafyk mums ta trispalvė… – turime mes savo kultūrinį paveldą – dainos, šokiai ir t.t., ir tai išliko net savo valstybės neturint. Tauta gali susivienyti į valstybę, bet mūsų atveju – valstybė tik skaldo tautą :(.

  9. xminde parašė:

    Dainų šventė – štai kas yra tauta, vienybė, Lietuva… Kol mes kalbėsime ir dainuosime lietuviškai, tol ir bus Lietuva, ir visai nesvarbu kas administruos jos gyventojus ir kokia realigija joje vyraus.

  10. grumlinas parašė:

    -› xminde – nedidukė, bet esminė klaida – nepainiokim VALSTYBĖS su valdžia. Valdžios ateina ir nueina, o valstybė lieka. Pavyzdys – Rusija. Demokratai privertė atsistatydinti Romanovus, bolševikai sunaikino ir tuos, ir anuos, ir dar milijonus papildomai, net Rusiją pervadino į TSRS, tačiau pažvelk į jų politiką – laipsniškai Stalinas vėl surinko Rusijos žemes, ir net išplėtė įtakos sferą, nors galėjo ir tą „soclagerį“ prijungti prie Rusijos-TSRS – būtų buvę tai, apie ką net carai nesvajojo. Ne veltui po karo dauguma rusų emigrantų lovino sovietų valdžią, kuri atkūrė tokią Rusiją, kokios dar nebuvo. Dabar vėlgi – TSRS nebėra, Rusija lygtai apkarpyta, tačiau vastybė tebėra, ir vėl bandoma ją surinkti iš naujo.

  11. xminde parašė:

    sorry – aš turėjau galvoje valdžią :). Kol čia rašome – kitajozai valstybės vientisumą tvirtina.

  12. grumlinas parašė:

    xminde -› nesiparink dėl kitajozių. Kuo greičiau tolerastijai Europoje ateis galas – tuo greičiau galimas pasaulio atgimimas. Tik, bijau, kitajozai į Europą neis – jie yra KOPIJUOTOJAI, o ne kūrėjai. Kūrėjai yra Europa ir JAV. Netgi japonai viso labo tėra advanced-kopijuotojai.

  13. xminde parašė:

    Dėl savokos „kopijuotojai“.. – nespjauk kolega į šulinį :). Kpijuotojai yra ten kur yra kurėjai, kuo daugiau kurėjų, tuo daugiau ir kopijuotojų, o kuo didesnė rinka, tuo daugiau kopijuotinų dalykų ir pačių kopijų. Kažkada europėnai iš Kinijos inovacijas vežėsi, ko pasekoje su dideliais dividendais tos inovacijos atgal į Rytus pargryžo. Pas mus kopijuotojų ne ką mažiau, tik kopijuoja ne tokias aukštas technologijas kaip kitajozai – matyt „smarvės“ trūksta.

  14. grumlinas parašė:

    -› xminde – žinai, kai kada man atrodo, kad ir kūrėjai, ir kopijuotojai lenktyniauja, kas greičiau nužudys Žemę. Tad galbūt Žemės civilizacijos griūtis padėtų Žemei atsigauti?

  15. xminde parašė:

    Juk taip ir buvo lyg šiol… Tik nūdienų civilizacija begriūdama gali ir planetą sunaikinti.

  16. grumlinas parašė:

    Ech, mirti – tai kad visi atsimintų! 😉

  17. scania parašė:

    Apie fotoeksperimentus – mažu ryškumo gyliu, dar su dideliu židinio nuotoliu ir iš tolėliau puikūs portretai gaunasi 🙂 Kažkada davė pabandyti su kažkokiu geru juostiniu fotoaparatu. Išplaukęs fonas prideda gylio nuotraukai, o didesnis židinio nuotolis – truputį keičia veidus, lyg tikresni atrodo.
    Pastatams fotografuoti netinka, ten gražu ryškumas kaip graviūrose – MariukasM čia specialistas.
    O gėlės neblogai atrodo kiek iš arčiau – padaugėja smulkių detalių, puikiai kontrastuoja labai ryšku spalvota su neryšku blankoka 🙂

  18. xminde parašė:

    Nebus kam atsiminti :D, o žaliems žmogeliukams nei pirmi nei paskutiniai būsime :D.

  19. grumlinas parašė:

    -› scania – tai portretinė nuotrauka tokia klasikinė fone paplaukusi ir yra. Portretinis objektyvas juostai kažkur bent 55mm turėdavo būti, reiks ryt darbe akį užmest į protingas knygeles, jei nepamiršiu 😉

    -› xminde – o tave tai kasys po mirties? 😉 Žvlegsi sau i savo astralo į tą kūną apačioje ir tau bus giliai dzyn.